RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Nisan 2012, Cumartesi 15:57:39 tarihnde eklendi. 881 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Güvenlik Konseyi

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET GÜVENLİK KONSEYİ, ÜLKENİN İÇ VE DIŞ POLİTİKALARDA Kİ GÜNCEL KONULARI GÖRÜŞTÜ
Abhazya Güvenlik Konseyi 14/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Resmi Temsilcisi Kristian Bjaniya tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Konseyi 13 Nisan’da Devlet Başkanı Aleksndr Ankvab’ın başkanlığında toplandı. Toplantı’da ülkenin iç ve dış politikalarında ki güncel gelişmeler ile Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba başkanlığında yapılan Cenevre görüşmeleri ve İtalya gezisi hakkında görümler yapıldı.


Dışişleri Bakanı, Cenevre görüşmelerinin üst düzey batılı politikacılar ile iletişim kurulmasının mümkün olduğunu söyledi. 


Vyacheslav Chirikba’ya göre, bu toplantıların ana amacı olan uluslar arası güvence altında kuvvet kullanılmaması anlaşmasının Gürcistan tarafının konumu nedeni ile mümkün olmuyor. Chirikba’ya göre, bu nedenden dolayı durum çıkmaza doğru gidiyor. O’na göre Cenevre görüşmelerin de ki göçmen sorunu Abhazya için ilgi uyandırmadığı için kapalı duruyor.


Son Cenevre görüşmelerinde Abhazya heyetinin, Abhazya vatandaşlarının yurt dışına ne tür belgeler ile seyahat edebilme koşullarını gündeme getirmesi konusu tartışıldı.


Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Stanislav Lakoba, sözde “Tarafsız Pasaport” konusunda tek gerçeğin başkanın duruşu olduğuna dikkat çekerek “Tarafsız belgeler daha çok somut bir biçimde ortaya çıkmaya başladı. Önemli nokta,  Abhazya vatandaşlarının Abhaz pasaportları ile yabancı ülkelerde ki seyahatleri hakkında ki sorun büyüme göstermesidir” dedi.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “Bu tartışmayı sürdürmemiz gerekir. Bizim görevimiz – temel sorunlarımızı savunmamız için gerekir. Bizler bugün için Avrupa ülkelerinin bugünkü konumlarını değiştirmelerini beklemiyoruz, ancak ilişkileri sürdürmeliyiz” dedi.


Aleksandr Ankvab’ın başkanlığında sürdürülen Devlet Güvenlik Konseyi toplantısında, son zamanlarda toplum içerisinde tartışılan bir konu üzerinde duruldu. Gürcistan’a tıbbi bakım almak için giden vatandaşların konumu.


Aleksandr Ankvab, Güvenlik Konseyi’nin gelecekte yapılacak olan toplantıda Abhazya dışında özel tıbbi bakıma muhtaç olan vatandaşlara destek verilmesi konusu üzerinde durulacağını söyledi.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.