RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Nisan 2012, Perşembe 18:20:47 tarihnde eklendi. 779 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’nın İtalya Temasları

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA "GÜRCİSTAN, İTALYA GEZİMİZİ ENGELLEMEYE KALKTI"
Abhazya’nın İtalya Temasları 12/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba başkanlığında 30 Mart – 04 Nisan tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından İtalya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Heyetin gezi amacı, Roma, Urbino ve Pesaro şehirlerinde, kamuoyunun Abhazya hakkında geniş ve doğru bir biçimde bilgilendirmeyi sağlamaktı.


Vyacheslav Chirikba, İtalya gezisi hakkında basını bilgilendirmek amacı ile 11 Nisan Perşembe günü basın toplantısı düzenledi. V. Chirikba, gezi sırasında üst düzey siyasetçiler, diplomatik topluluklar ve iş dünyası insanları ile toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirildiğini belirtti.


Vyacheslav Chirikba “Gürcistan büyükelçisi heyet gelmeden önce nerede ise heyetimizin temas edeceği tüm kurumları ve grupları ziyaret ederek bizim bazı görüşmelerimizi engelledi” vurgulamasında bulundu.


Vyachesla Chirikba “Heyet ziyaretimiz, Roma’da bulunan Uluslar arası Basın Derneği’nde Abhazya’nın sosyo – politik durumu, ekonomik ve kültürel kalkınma düzeyi ile ilgili olarak düzenlemiş olduğumuz basın bilgilendirme toplantısı ile başladı. Toplantıda bulunan gazeteciler, Abhazya’nın tarihi, Gürcü – Abhaz Çatışmalarının tarihçesi, Gürcistan devletinin çabalarlı sonucunda Abhazya’ya uygulanan ambargo hakkında ve daha birçok soru sordular ve bizlerde yanıtladık” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Roma’da İtalya Komünist Partisi Yöneti Kurulu ile bir araya geldik, toplantıda, Avrupa Parlamentosu’nun sol partilerinin temsilcileri ile Brüksel’de temas kurma ve çalışma toplantısı düzenleme organizasyonunun oluşturulması konusunu görüştük” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Pesaro şehri ve San Marino Cumhuriyeti’nde çok ilginç toplantılar ve temaslar gerçekleştirdik. San Marino’da ki ilk çalışma toplantımız Sosyalist Reform Parti Başkanı Paridi Andreoli ile gerçekleşti. Toplantı’da Gürcistan devletinin, Abhazya’nın dış dünya ile ilişkilerini izole etmeye çalışmasının nasıl aşılabileceği konuları görüşüldü, ayrıca Abhazya’ya yabancı yatırımcıların gelerek yatırım yapmaları için elverişli bir ortamın yaratılması için gerekli olan konularda görüşüldü. Sayın Andreoli, Abhazya Cumhuriyeti’nin turizm ve tatil sektöründe yurt dışında cazip hale gelmesi için yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak devlet komitesi üyelerinin Abhazya’ya ziyaretinin organize edilebileceğini belirtti” dedi.


Abhazya Heyeti’nin San Marino ziyareti sırasında bu ülkede bulunan Monaco Krallığının Fahri Konsolosu ile Abhazya ile Monaco arasında ilişkilerin kurulması konusunda görüşmelerde bulunuldu. Vyachesla Chirikba, konsolosa Abhazya’nın ekonomik büyüme gösterdiğini, yatırım ve inşaat alanında patlama eğiliminde olduğunu anlattı.


Vyacheslav Chirikba, toplantıda Abhazya’da turizmin dinamik bir gelişim sürecinde olduğunu belirterek, Monaco’nun deneyim ve tecrübelerinden yararlanmak, yeni teknoloji ve yatırım ürünlerini çekmek, siyasi ve diplomatik ilişkiler olmak üzere çeşitli düzeylerde ilişki kurma koşullarının görüşüldüğünü söyledi.


Konsolos, Suhum ve Monte Carlo yönetimleri arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve kültürel alanlarda iletişim kurulabileceği ümidini dile getirdi.


Vyacheslav Chirikba, İtalya ziyareti sırasında, Pasero şehri polikliniğinde tedavi gören ve yaşamı boyunca mücadele içerisinde bulunan Eslam Ladariya’yı ziyaret ettiklerini belirterek “Eslam’ın hastalığı sıradan bir hastalık değil, çok zor bir tedavi gerektiriyor. Cumhuriyetimizin dostu profesör, sosyolog Mauro Murge’e teşekkürlerimizi ilettik. Eslam’ın ailesi polikliniğe yakın bir evde kira ödemeden kalıyor ve sürekli olarak çocuklarının yanında bulunabiliyor. Bu, bizim dostlarımızın büyük bir yardımıdır” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info    


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.