RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Nisan 2012, Çarşamba 23:09:56 tarihnde eklendi. 890 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngiltere’den Abhazya’ya Ziyaret

ABHAZYA BAŞBAKANI LEONİD LAKERBAYA, ESKİ İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ EŞİ MAURİCE JENKİNS’İ KABUL ETTİ
İngiltere’den Abhazya’ya Ziyaret 11/04/2012. Abhazya Cumhuriyet Başbakanı Leonid Lakerbaya, bugün İngiltere’nin eski Gürcistan Büyükelçisi Richard Jenkins’in eşi Maurice Jenkins’i kabul etti.


Maurice Jenkins - Eşi Richard Jenkins’in yıllardır görev yaptığı dönemlerde Abhazya’da uzun süreli ziyaretlerde bulunmuştu. İnsanlar ile daima sıcak ilişkiler içerisine girmiş ve birçok olumlu girişimlerde bulunmuştu. Sivil Toplum Kuruluşları ile yararlı projelerin gerçekleştirilmesine finans destek bularak katkıda bulunmuştu. Onun bu çalışmaları Abhazya’da çok iyi hatırlanır.


Abhazya Başbakanı Leonid Lakerbaya, M. Jenkins’ı çok sıcak karşılayarak kendisini Abhazya’da yeniden görmekten dolayı memnun olduğunu söyledi. L. Lakerbaya, M. Jenkins’a ünlü Abhaz yazar Fazıl İskender’in 80. doğum günü adına basılan gümüş bir sikke hediye ederek “Abhazların ruhuna ve özüne uygun eserler düzenlenmektedir” vurgulamasında bulundu.


Maurice Jenkins “Abhazya’yı uzun bir aradan görmekten dolayı çok mutluyum. Ben Abhazya’nın farklı yerlerinde ziyaretlerde bulunarak, insanlar ile iletişim kurmak, bir sürü insan ile görüşmek istiyorum. Ben buradaki değişikliği görmek ve ülkenizdeki hangi yönde gelişmeler sağlandığını anlamak istiyorum” dedi.


Toplantı bir buçuk saat sürdü. Toplantı sonrasında Leonid Lakerbaya yapmış olduğu açıklamada “Görüşme çok dostane ve gayrı resmi bir ortamda gerçekleşti. Maurice Jenkins bizlere, siyasal durum, ekonomi, gençlik, siyaset ve Gal Bölgesi hakkında, her konu hakkında soru sordu. Biz de kendisine samimimi ve açık bir biçimde yanıtlar verdik. Sadece bu konularda değil, hangi konuyu istiyorsa o konular hakkındaki soruları da yanıtlandı. O mümkün olduğunca var olan durumu öğrenmek istiyor. Ben kendisine Abhazya’daki değişimi hayal etmesini önerdim” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.