RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Nisan 2012, Salı 09:00:21 tarihnde eklendi. 740 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tkvarchal Kahraman Şehir

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI, ALEKSANDR ANKVAB, KAHRAMAN ŞEHİR TKVARCHAL’IN 70. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Tkvarchal Kahraman Şehir 10/04/2012. SSCB Döneminde Abhazya’nın sanayi merkezi Tkvarchal’ın 70. Kahraman Şehir günü 9 Nisan Pazartesi günü kutlandı. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab tarafından Tkvarchal şehrinin “Kahraman Şehir 70. yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınlandı.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan 1. Yardımcısı İndira Vardaniya tarafından açıklanan kutlama mesajı;


"Sevgili Tkvarchal’lılar!


Devlet yönetimi ve şahsım adına siz Tkvarchallıların, “Kahraman Şehir” ünvanını almanızın 70. yıldönümünü kutluyorum.


Bu genç Abhaz şehrinin kaderini, zengin bir tarihi geçmişi belirlemiştir. XX. Yüzyılın ilk yarısında Abhazya’nın sanayi merkezi olarak pek çok açıdan örnek bir şehir olmuştur. Bu model şehri, zor çalışma koşulları içerisinde madencilerin, mühendislerin, yüksek düzeyde ki uzmanların çalışmaları kurmuştur. Abhazya’nın devlet yönetiminde çalışan birçok tanınmış Abhaz yönetici bu şehir de ki çalışma ruhundan ilham alarak iş yaşamına başlamıştır.


Tkvarchal şehrinin bu özel ruh gücü sayesinde Gürcü saldırganlarının ülkenin doğu bölgesini işgal girişimlerine karşı büyük direniş gösterdi. Sizlerin kahramanlığınız ve büyük direnişiniz 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşının başarısında öncü bir rol üstlenmiştir.


Üzülerek belirtmek isterim ki, Tkvarchal’da yaşanan savaşın yaratmış olduğu hasarlar henüz onarılamadı. Bizler, bu yaşam koşulları içerisinde de vatanseverlik ve ülkesi için sınırsız sevgi duyan bir neslin tükenmediğini biliyoruz. Sizler bütün zorluklara rağmen onu içinizde taşıdınız.


Daha önce de olduğu gibi, ben bugün sizlere devlet yönetimi olarak, Tkvarchal’ın Abhazya’nın en şirin ve modern bir şehri olması iççin büyük bir çaba göstereceğimizi belirtmek istiyorum. Ve biliyorum ki birlikte bunu başaracağız.


Sevgili Tkvarchallılıar sizlere yaşamınızda refah ve mutluluk diliyorum.


Saygılarımla.


Aleksandr Ankvab"


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.