RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Nisan 2012, Cuma 19:54:16 tarihnde eklendi. 1183 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye’de ki Abhaz Diasporası

SURİYE ABHAZ DİASPORASI’NDAN 30 KİŞİ ABHAZYA’YA DÖNMEYE HAZIR
Suriye’de ki Abhaz Diasporası 06/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi’nden verilen bilgiye göre, bugün Abhazya Cumhuriyeti Aleksandr Ankvab başkanlığında Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yaşayan Abhaz vatandaşlarının geriye dönüşü ile ilgili olarak toplantı düzenlendi. Toplantıya Başbakan Leonid Lakerbaya, Dışişleri Irakli Hintba, Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba ve Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmad Marşan katıldılar.


Zurab Adleyba, Suriye’ye yapılan ziyaretler hakkında devlet başkanına bilgi verdi. Zurab Adleyba’ya göre, yıl içerisinde yaklaşık olarak 90 kişi tarihsel anavatanlarına dönmek için hazır. Bugün için yaklaşık olarak 30 kişi Abhazya’ya dönmeye hazır. Onların arasında küçük çocuklarda bulunuyor.


Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkanı, geriye dönmek isteyenler içerisinde maddi durumu bulunmayanlara gerekli yardımın yapılacağını belirtti.


Aleksandr Ankvab, geriye dönen vatandaşların yaşam koşulları ve gelecek olanlar ile ilgili olarak yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi istedi.


Zurab Adleyba, geriye dönenlerin yaklaşık olarak dört ay otellerde barındırılacak, daha sonra onlara Gulripsh Bölgesi’nde ikamet etmeleri için konut verilecek. Abhaz ve Rus dilinin öğrenilmesi için kurs açılacak ve çocukların okula gitmeleri sağlanacak, yetişkinler için çalışma koşulları yaratılacak.


Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba, devlet başkanına Rusya Federasyonu’nun Suriye Büyükelçiliği ile konu hakkında işbirliği durumunda bulunduklarını bildirdi. Büyükelçiliğin, Suriye’de yaşayan Abhaz kökenlilere sorunun çözümünde gerekli desteği vereceğini açıkladı.


Aleksandr Ankvab, Suriye’de yaşayan Abhazlara, Abhazya’da hangi koşullarda yaşayabileceklerinin bilgilendirme çalışmasının yapılması gerektiğini söyledi. Devlet Başkanı, Geriye Dönüş Komitesi’nin bugünden itibaren Suriye’den tarihi anavatanlarına dönecek olanların sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaların hızlandırırılması talimatını verdi.


Kaynak: www.apsnypress.info               
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.