RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 20:02:41 tarihnde eklendi. 709 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş Kuzey Kafkasya'yı geziyor

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ; KUZEY KAFKASYA CUMHURİYETLERİNİ ZİYARET EDİYOR
Bagapş Kuzey Kafkasya'yı geziyor 26/03/2008. REGNUM Haber Ajansının bildirdiğine göre 26/Mart/2008 Tarihinde Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Karaçay-çerkesk Cumhuriyeti'ni ziyaret ediyor.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ'ın Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerine başlatmış olduğu gezinin amacı Abhazya-Gürcistan savaşının bitiminin 15. yıl dönümüne ithaf amacı taşıyor. (30/09/1993). Abhazya'nın Bağımsızlık Savaşı sırasında, Kuzey Kafkasya ve Rusya'dan abhazya'ya aktif bir biçimde destek verilmişti. Abhazların akrabaları olan Abhazinler, Çerkesler, Kabartaylar, Adigeler ve Güney Rusya Kazakları savaş sırasında desteklerini verdiler.

Karaçay-Çerkesk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mustafa BATDIEV ve Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Basın Evi Büyük Salonu'nda Abazin Ulusal Hareketi "Abaza" Üyeleri ve Abhazya-Gürcistan savaşı gazileri ile buluştular.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; abhazya-gürcistan Savaşı sırasında gazi olan dokuz kişiye madalya ve ödüllerini tören sırasında kendilerine sundu. Ödül töreni sırasında, Abhazya'nın en büyük ödülü olan "Kahramanlık Madalyası" "Orden Leon"  sahibi olan "Abhaza" Ulusal Hareketi Başkanı Uali EVGAMUKOV, Abazin halkı olarak Rusya Federasyonu yönetiminin abhazya'ya uygulanmakta olan ambargoyu kaldırması ve bölgede bulunan barış gücü kuvvetlerinin sayısının arttırılması kararını almasını desteklediklerini ve bundan dolayı memnun olduklarını belirtti.

Uali EVGAMUKOV; konuşmasının sonunda "sonunda Rusya'nın Abhazya ile ilgili olarak almış olduğu kararlar gerçekler ile çakışmaya başladı" vurgulaması yaptı.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Karaçay-Çerkesk Ziyaretinin bitiminden sonra Kabardino-Balkarya Cumhuriyetine gidecek.

Kaynak. www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.