RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Nisan 2012, Çarşamba 18:27:01 tarihnde eklendi. 1352 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kabardey Kahraman Yusuf Guketlov Öldü

ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI’NA KATILAN KABARDEY GAZETECİ YUSUF GUKETLOV YAŞAMINI YİTİRDİ.
Kabardey Kahraman Yusuf Guketlov Öldü 04/04/2012. Abhazya Halkı tarafından çok iyi bilinen Kabardey Gazeteci Yusuf Guketlov yaşamını yitirdi.


Yusuf Guketlov, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı’na Kuzey Kafkasya’dan gitmek isteyen gönüllülerin hazırlanmasında yardımcı oldu ve Gürcistan Devlet Konseyi güçlerinin işgal girişimine karşı birlikte savaşa katıldı.


Yusuf Guketlov, Abhazya Devleti Kahramanlık Nişanı sahibi bulunuyordu.


Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında Gudauta’da ki Kafkas Halkları Konfederasyonu Basın Merkezi’nde birlikte çalışan İrina Agırba “Yusuf sıradan bir gazeteci değildi ancak o bir gönüllü idi. O Kafkasya’nın gerçek bir yurtseveri idi. Yusuf, yaşlı yaşına rağmen, yaşamını riske atarak savaşçılar ile röportaj yaptı. O, Abhaz insanlarının gönüllerinde büyük bir sevgi ve saygı ile yerini aldı. Bizler için çok üzücü, onun kuşağından gazeteciler aramızdan ayrılıyor… Bu bizler için telafisi mümkün olmayan bir kayıptır” dedi.


Devlet Yayın Organı olan Apsnypress Haber Ajansı çalışanları Yusuf Guketlov’un ailesi ve dostlarına başsağlığı mesajı iletti.


Kaynak: www.apsnypress.info


Not: Abhazyam.com olarak gerçek Kafkasya Yurtseverlerinin, kardeş ulusların zor dönemlerinde her zaman yanında olduklarının güzel ve tarihi bir örneği olan Kabardey Gazeteci Yusuf Guketlov’un ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiriz. Kendilerine Kuzey Kafkasya’nın kurtarıcıları (!) gibi yafta takanlara da Yusuf Guketlov’un yaşamının örnek olmasını dileriz.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A’tanba)     


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Abhazyalı - Siyaset ve çuvallama
Sevgili İslam, soyadını marşanlar ile birleştirdin, Abhazların neden ve kimler tarafından Osmanlıya getirildiğini de vurgulamış oldun. Siyasete devam...
islam - çuvalladın abhazyalı
banim adım islam marşanlı, rumuz kullanmıyor siyaset yapmıyorum
Abhazyalı - Siyaset mi?

Sevgili, islam rumuzlu arkadaş bizler siyaset yapmıyoruz. Ne düşünüyorsak onu söylüyoruz. Sen "İslam" rumuzu ile en açık siyaseti yapıyorsun. Merak etme, bizler kabardey kardeşimizle ortak noktada buluşuruz.

islam - ölü üzerinden siyaset yapmayın
kaberdeybey ve abhazyalı, bırakın demogoji yapmayı.
Abhazyalı - Neredeler

Değerli gazeteci Yusuf Guketlova'a Tanrı'dan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim.

Sevgili Kabardeybey, Kendilerini, Çerkesya (!), Kuzey Kafkasya'nın temsilcisi, sesi olduğunu belirten internet sitelerinde Yusuf Guketlov'un ölümü hakkında herhangi bir haber ve yorum görebildiniz mi?  Ben göremedim.

En azından bu site tüm Kuzey Kafkasya Diasporası'na Gürcistan'a karşı savaşan ve bugünde bu mücadelesini sürdüren Adıge, Kabardey vd. Kuzey Kafkasya insanlarının olduğunu hatırlatıyor.  

Siz merak etmeyin, Abhazlar bugünde, dostu ve düşmanı ayırt edebilecek belleğe sahiptir. Çünkü, Kuzey Kafkasyalı kardeş Halkların desteği ile bir kurtuluş savaşı yaşamış ve zaferi başarmıştır.

 Kimse bu kardeşliği dışarıdan bozmaya çalışacak güce sahip değildir.  

kaberdeybey - ruhun şad olsun
kahraman kaberdey yusuf huzur içinde uyu. sn site yöneticisi bu haberi kaldırırsanız rahmetli daha çok huzur bulur herhalde. zira haber abhazların ilgi alanı dışında, bu yüzden okuma sayısı çoğalsın diye 100 tık benden geldi.
kafkasör - taziye
allah rahmet eylesin
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.