RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Nisan 2012, Çarşamba 00:03:27 tarihnde eklendi. 795 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’dan Saakaşvili’ye Destek

ANDERS FOGH RASMUSSEN: NATO, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI “İŞGAL EDİLMİŞ TOPRAKLAR” OLARAK TANIYOR.
NATO’dan Saakaşvili’ye Destek 04/04/2012. Değerli okuyucular, Abhazya’nın yolunun Batı dünyası içerisinde olduğunu söyleyenler için batı toplumunun askeri – politik sözcülüğünü ve jandarmalığını yapan NATO’nun Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in, 2008 Ağustos Savaşı’nda Güney Osetya’daki 1500 sivil insanın katli emrini veren ve uluslar arası Savaş suçlusu olması gereken Mihail Saakaşvili ile Brüksel’de yaptığı konuşmada ki açıklamaları çok güzel bir yanıt oluyor.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba)  

 

************************ 


03/04/2012. Gürcistan Devlet Başkanlığı Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Gürcistan devlet Başkanı Mihail Saakaşvili 3 Nisan Salı günü NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile Brüksel’de bir araya geldi.


Toplantı sonrasında Rasmussen yaptığı açıklamada, özellikle Gürcistan hakkında Bükreş zirvesinde alınmış olan kararın yürürlükte bulunduğunu vurguladı.


Toplantıda, taraflar arasında NATO ve Gürcistan arasındaki ilişkiler gündeme alındı ve işbirliğinin daha da derinleştirilmesi hakkındaki karşılıklı dilekleri iletildi. NATO Genel Sekreteri, Gürcistan’ın reformların uygulanmasını ve kendi yükümlülüklerini başarı ile yerine getirdiğini belirtti. NATO Genel Sekreteri, NATO’nun Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Abhazya ile Güney Osetya’nın “İşgal Edilmiş Topraklar” olduğunu bir kez daha yineledi. Rasmussen, Mihail Saakaşvili’ye Gürcistan’ın ISAF savunma güçlerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti ve “ Gürcistan, Dünya’daki güvenliğin oluşmasına önemli bir katkı sağlamıştır” dedi.


Rasmussen “2008 yılında Bükreş’te yapılan zirvede bizler Gürcistan’ın NATO’ya katılımı konusunda mutabık kaldık. Ve bu karar hala sıcak bir durumda yürürlükte duruyor. NATO’nun Gürcistan’ın uluslar arası tanınmış olan sınırları içerisinde ki toprak bütünlüğünü tanıdığını ve egemenliğine destek verdiğini bir kez daha onaylıyoruz. NATO, Gürcistan’ın işgal altındaki toprakları olan Abhazya ve Güney Osetya’da düzenlenen seçimleri tanımıyor” dedi.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1516990.html#ixzz1r08OA7Kt
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.