RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Nisan 2012, Pazar 00:03:13 tarihnde eklendi. 1526 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan, Köşeye Sıkıştı

ABHAZYA, HAKKI ÇİLLİOĞLU GEMİSİ’NİN GÜRCÜ MÜRETTEBATINI GÜRCİSTAN’A İADE ETTİ.
Gürcistan, Köşeye Sıkıştı 01/04/2012. “Starlet Denizcilik” Şirketine ait olan “Hakkı Çillioğlu” Gemisi’nin 16 Mayıs 2011 tarihinden bu yana mahsur kalan Gürcü kökenli personeli Georgiy Sapanadze, Manuchar Volkvadze, Aziz Varşanidze ve Sulkhan Çeçhiladze 31 Mart Cumartesi günü MSİ Saat 14.30’da Abhazya – Gürcistan Sınırı’nın İngur Nehri üzerindeki sınır köprüsünden Gürcistan tarafına teslim edildiler.


“Hakkı Çillioğlu” Gemisinin Gürcistan kökenli personelinin köprü üzrrindeki teslimi sırasında, Gürcistan resmi heyetine Gürcistan Ekonomi Bakanı Vera Kobaliya başkanlık etti. Gürcü gemicilerin teslimi Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Temsilcileri tarafından yapıldı ve ayrıca Uluslar arası Kızıl Haç Komite Başkanı Luke Haas’da hazır bulundu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Hintba, Gürcü denizcilerin iadesi sonrasında, teslimatın Abhazya Cumhuriyeti ve uluslar arası hukuk kanunları tarafından belirtilen kurallar çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.


İrakli Hintba “Herkes çok iyi çalıştı – sınır görevlileri ve gümrük görevlileri, Abhazya Gemicilik Şirketi ve Acil Müdahale Birliği. Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Leonid Lakerbaya adına bütün çalışmaları organize etti. Gemi’nin dört personeli artık Gürcistan topraklarında bulunuyor ve bizler onların “İşgal altındaki topraklarda” bulunanlar hakkında ki kanunları nedeni ile cezalandırılmayacaklarını ve normal karşılanacaklarını umuyoruz. Bu kanunun kendisi insan haklarının ihlalidir. Bizler Gürcistan tarafından kendi vatandaşlarının haklarının tam olarak korunacağını umuyoruz” dedi.


İrakli Hintba “Kuru yük gemisi yaklaşık olarak 10 aydır Abhazya karasularında bulunuyordu. Ancak, mürettebat ile gemi personeli arasında ki sorunlar ve ticari mülk sorunları yüzünden bu durum sürüncemede kaldı. Gemiciler, daha önce Gürcistan’a gitmek istemediler. Sonunda bizler, gemi personelinden mürettebat belgelerini elde ettik ve onların gerçekten evlerine dönme istem belgelerini aldık ve Abhazya’da görev yapan Kızıl Haç Kurumu’nun uluslar arası arabuluculuğu ile dönme işlemlerini başlattık. Yapılan işlemlerin hepsi yasal koşullara uygun bir biçimde gerçekleştirildi. Sorunda insani yardım açısından bizler onlara her türlü desteği sunduk ve sorunun çözümü Abhazya ile uluslar arası hukuk kurallarına bağlı olarak gerçekleştirilmiştir” dedi.


İrakli Hintba “Denizciler, gemide bulundukları süre içerisinde ülke dışında bulunma ve dokunulmazlık haklarına sahip bulunuyorlardı, onlar iskeleye çıktılar ve Abhazya topraklarına giriş yaptıkları için onlara Suhum limanında Abhazya vizesi verildi. Onları Gürcistan tarafına teslim etmek için devlet sınırına getirmemiz gerekiyordu. İngur Nehri’nde bulunan sınır kapısından belgelerine çıkış mührü basıldı ve Gürcistan topraklarına çıkış işlemleri gerçekleştirildi” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.