RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mart 2012, Cuma 14:35:04 tarihnde eklendi. 812 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcü Provokasyonlarına Dikkat

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “GÜRCİSTAN’IN YASADIŞI SİLAHLI GURUP OLUŞTURMASINDAN DOLAYI ENDİŞE DUYULUYOR”
Gürcü Provokasyonlarına Dikkat 23/03/2012. Abhazya tarafından yapılan açıklamada, Gürcistan tarafından Abhazya sınırı yakınlarında yasadışı silahlı gurupların oluşturulmasından dolayı ciddi endişe duyulduğu belirtildi.


Gürcistan muhalefet liderlerinden İrakli Alasina tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Gürcistan Devleti Yönetimi’nin Megrellerden oluşan yasa dışı silahlı örgütler kurduğu konusunda suçlamada bulunmuştu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslar arası Kuruluşlara hitaben “Gürcistan devlet yönetimi tarafından Abhazya’nın Gal Bölgesi sınırında, yasadışı silahlı guruplar kurmak ve terör siyaseti uygulamak sureti ile bölgedeki insanları sindirme politikası sürdürülmektedir. Tabii ki bu yasadışı silahlı gurupların eylemlerini sürdürmesi, bölgede var olan durumun daha da ağırlaştıracaktır.


Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan’ın savaş sonrası yıllarda bütünü ile Gal Bölgesi’nde istikrarsız bir ortam yaratmak için yasadışı silahlı gurupları kullandığını hatırlatmak isteriz. Görünüşe göre, Gürcistan bu tür taktikler ile Abhazya ile ilişkilerinde üstünlük sağlamayı sürdürmeye çalışıyor. Gal Bölgesi’nde ölümlere neden olan olayların önemli bir artış olduğu gözlemlenmektedir.


Abhazya tarafı olarak, Cenevre görüşmelerinin tüm katılımcılarını, Gürcistan’ın bu tehdidi karşısında, bütün bölgede güvenliğin sağlanması amacı ile görev yapan uluslar arası arabulucuları dikkatli olmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Gürcistan’da görev yapan AB Gözlem Gücü’ne Gürcistan tarafını denetlemesi ve Abhazya’nın Gürcistan ile olan sınır bölgesinde ki topraklarında gerginliği arttırma girişimlerini engellemek için gerekli adımları atma çağırısında bulunuyoruz”
bildirisi yayınlandı.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.