RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mart 2012, Çarşamba 12:53:06 tarihnde eklendi. 834 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “BAZI ÜLKELERİN ABHAZYA PARLAMENTO SEÇİMLERİNİ YASA DIŞI İLAN ETMELERİNİN HİÇ BİR ANLAMI BULUNMAMAKTADIR”
Abhazya Dışişleri Bakanlığı 21/03/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, bazı ülke ve uluslar arası kuruluşların Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Seçimlerine karşı yayınlamış oldukları tepkilere karşı bir bildiri yayınlandı.


Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Seçimlerinin birinci etabı sonrasında – Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu hakkında bazı ülke ve uluslar arası kuruluş temsilcileri tarafından Abhazya Cumhuriyeti 2012 Parlamento seçimlerinin “yasa dışı” olduğu açıklamaları yayınlandı.  Abhazya Cumhuriyeti Parlamento seçimlerini tanımadıklarını açıklayanların arasında – NATO, ABD Devleti Yönetimi ve Gürcistan’da ki Büyükelçiliği, AB Gürcistan Heyeti, AKPM Gürcistan Eş Konsey Başkanları ve ayrıca Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Letonya, Litvanya, Estonya, Polonya ve Azerbaycan bulunuyor.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması “Abhazya Cumhuriyeti’nde 2012’de yapılan parlamento seçimlerini “yasa dışı” olarak nitelendiren ülke ve uluslar arası kuruluşların açıklamalarının herhangi bir yasal ve gerçekçi bir zemini bulunmamaktadır.


Bu tür sonuçların açıklanabilmesi, Halk Meclisi seçimlerinde oy verme işlemlerinin hazırlığı ve oy verme sürecinde gözlemci bulundurularak doğrudan gözlem yapılması ile mümkün olur. Ancak bu açıklamaları yapan hiçbir ülke ve kuruluş Merkez Seçim Komisyonu tarafından düzenlenen, seçim sistemi, oylama süreci ve seçmenlerin katılımı koşullarının incelenmesi için gözlemci göndermemişlerdir.


BM Üyesi ülkeler, Rusya Federasyonu, Venezuela, Nikaragua, Tuvalu Cumhuriyeti ve ayrıca Avrupalı parlamenterler ve uluslar arası sivil toplum kuruluşları, Abhazya Cumhuriyeti 2012 Parlamento Seçimlerinin, tüm uluslar arası demokrasi standartlarına uygun olduğunu açıkladılar.


Abhazya Cumhuriyeti olarak ülkemizde defalarca devlet başkanlığı ve parlamento seçimleri şeffaf bir biçimde gerçekleştirilmiş ve “Seçim Demokrasisi” yerleştirilmiştir. Abhazya halkı, devlet sistemi içerisinde uzun zamandan beri seçim sürecinin meşruiyetini sağlamıştır.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, cumhuriyetimizde düzenlenen parlamento seçimlerini “yasa dışı” olarak nitelendiren açıklamaları, haksız, siyasi güdümlü ve Abhazya halkının özgür seçim hakkına karşı yapılmış olarak nitelendiriyoruz.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Bazı ülke ve kuruluşların, bir kez daha Abhazya Cumhuriyeti demokratik kurumlarının ve demokrasi sürecinin başarılı bir biçimde gelişim göstermesini görmezden gelmeyi yeğlediğini gözlemlemektedir.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, yukarıdaki açıklamaları yapan ülke ve kuruluşların uygulamış oldukları çifte standart ve taraflı politikaları ile Güney Kafkasya’da ki çatışmalar sonrasında kurulan organizasyonlarda bu tür aktörlerin bulunmasının bölgedeki demokrasi gelişimine bir katkısı olamayacağına inanıyoruz.”


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.