RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mart 2012, Cumartesi 10:41:41 tarihnde eklendi. 1189 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Rusya İlişkileri

MODEST KOLEROV “TKACHOV KANALI İLE UYGULANMAK İSTENEN GÜÇ POLİTİKASI, UMARIM ABHAZYA İLE OLAN İLİŞKİLERİ ZEDELEMEZ”
Abhazya, Rusya İlişkileri 17/03/2012. REGNUM Haber Ajansı Baş Yazarı Modest Kolerov, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in Krasnodar Eyalet Valisi Aleksandr Tkachov’u Abhazya Özel Temsilcisi olarak ataması ile ilgili olarak yorumda bulundu.


Modest Kolerov “Bu atama en az iki nedenden dolayı doğal olarak karşılanmalıdır: Çünkü coğrafik anlamda yakınlık bulunmaktadır, komşu olan Kuban ve Abhazya arasında Rusya’nın Abhazya’nın bağımsızlığını tanımadan önce de yakın bağları bulunmaktadır ve Rusya’nın Abhazya’da ki Büyükelçiliğinin açıkçası güçsüz, verimsiz, politik olarak perspektifi olmayan, etkisiz çalışmaları bulunmaktadır. Rusya’nın Abhazya ile olan ilişkilerin geliştirilmesinin devlet başkanlığı özel temsilcisi tarafından geliştirilmesi aynı zamanda Kuban ile olan bağlantıların ‘inişe’ geçtiği bir dönemde doğru karar olarak görülebilir. Ancak bir sorun vardır: Kuban Valisi Aleksandr Tkachov, 2004 yılı sonlarında Abhazya’daki seçimler öncesinde Kremlin tarafından desteklenen Raul Hadjimba lehinde seçim sonuçlarını etkileme çalışmaları ve Abhazya’ya politik ve ekonomik ambargo uygulama çalışmalarında gereksiz olarak kişisel katkılarda bulunmuştu, ancak bütün bunlara rağmen Sergey Bagapş kazandı. Şimdi Abhazya’da devlet yönetiminde Bagapş’ın halefi Aleksandr Ankvab bulunuyor. Geçen yıl yapılan seçimlerde aynı biçimde Raul Hadjimba’ya karşı başarı elde etti. Şimdi, umalım da, Tkachov’un ‘Güçlü Siyaset Uygulamaları’ Abhazya ile olan ilişkileri zedelemesin” açıklamasında bulundu.              


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1510778.html#ixzz1pJe6FmZH


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Abhazyalı - Tarih Okuyun

Sayın Birisi! Bağımsız bir devlet başkanı diye belirttiğiniz kişinin, devlet başkanlığına nasıl geldiğini iyi öğrenin.

 

Gürcistan'ın SSCB sonrası ilk devlet başkanı, Zviad Gamsahurdia seçimle iktidara gelmiştir. Eduard Şevardnadze ise Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in desteği ile Zviad Gamsahurdia'ya karşı darbe yaparak iktidarı ele geçirmiştir. Mihail Saakaşvili ise ABD ve Rusya Federasyonu'nun desteği ile Eduard Şevardnadze'yi darbe ile devirerek iktidara gelmiştir.

 

Bugün, Gürcistanın hangi sistem içerisinde yönetildiğini Gürcistan halkına sormak gerekir. Göstermelik dediğiniz devleti ise bugün seçimle iktidara gelmiş bir devlet başkanı yönetmektedir.

 

2004 devlet başkanlığı seçimleri sırasında Abhaz Halkının Rusya Devlet Yönetiminin darbe girişimine direndiğini ve nasıl başarı kazandığını unutmayın.

 

Abhazlar kime, ne zaman ve ne biçimde davranacağını çok iyi bilir merak etme.

Birisi - Bağımsız Abhazya
Ne kadar itaat o kadar bağımsızlık. Putine oy verelim diye yalvaranlar, abhazya özel temsilcisine son derece saygılı olmalılar. Abhazya devlet yöneticilerinin konumları çarlarının biçtiği kadardır. sn abhazyalı sataştığınız kişi bağımsız bir devletin başkanı, abhazya gibi rus bağımlısı putine oy veren göstermelik devlet değil.
Abhazyalı - Merak Etmeyin
Arkadaşlar. Merak etmeyin! Abhazya'da ki Devlet Yöneticileri, bazı ülke yöneticileri gibi "Tuvalet Deliğine Süpürülecek", "Kravat Çiğneyecek" konumda bulunmadılar ve bulunmayacaklardır.
Rusçu - Hayırlı Olsun
Abhazlar, Abhazya özel temsilciniz hayırlı olsun.
şapsığ - tehlike
adıgey den sonra abhazya nında krasnodara bağlanma çalişmaları. tehlikeli bir durum. bir gün adıgey ve abhazya krasnodara bağlanırsa şaşırmayın.
Gürcili - Bizim abhazların haline bakın
Rus tan dost olmayacağını bizim abhazlar anlamıyorlarmı yoksa anlamakmı istemiyorlar. Hala sırtlarını rusyaya dayamaktan vazgeçmiyorlar ve ayrılıkçı rolünü oynamaya devam ediyorlar... Kurtuluşunuz Gürcistanla beraberdir, bunu anlayın artık...
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.