RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mart 2012, Perşembe 22:43:50 tarihnde eklendi. 972 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye Diaspora Toplantısı

ABHAZYA BAŞBAKANI LEONİD LAKERBAYA BAŞKANLIĞINDA SURİYE ABHAZ DİASPORASI TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Suriye Diaspora Toplantısı 15/03/2012. Bugün Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya başkanlığında Suriye’de yaşayan Abhaz vatandaşlarının durumu hakkında toplantı düzenlendi.


Toplantıya Başbakan Leonid Lakerbaya, Başbakan 1. Yardımcısı İndira Vardaniya, Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba ve Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Ortadoğu Bölüm Başkanı İnar Gitsba katıldılar.


Bilindiği üzere hükümetin Suriye’de yaşayan vatandaşların geriye dönüş koşullarının yaratılması için Dışişleri Bakanlığı ve Geriye Dönüş Komitesi tarafından gerekli hazırlıkların yapılması için bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Şam’a gitmişti.


İnar Gitsba, Suriye’ye yapmış olduğu ziyaret sırasında tarihsel ana vatanlarına dönmek isteyen vatandaşlar hakkında ayrıntılı bilgi elde ettiğini belirterek “Araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiler temelinde geriye dönüş sürecinin zamanlaması ve gerekli aşamaların oluşturulması için Devlet Geriye Dönüş Komitesi tarafından gerekli sistematik çalışmaların başlatılması sağlanıyor” dedi.


İnar Gitsba “Vatandaşların geriye dönüşleri konusunda Rusya Federasyonu Suriye Büyükelçiliği tarafından transit vize sağlanarak dönüşler için kolaylık sağlanacağı ve Dışişleri bakanlığı ile konsolosluk arasında iletişim sağlanması amacı ile “sıcak hat” kurulması kararı alındı” dedi.


Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba, toplantı sonrasında gazetecilere “Eğer bizler, bazı kişilerin ya da ailelerin gerçekten geriye dönmek istediklerini görürü isek onlara barınmaları için konut ve her türlü istihdam olanaklarını vermeye hazırız. Örnek olarak üç aile geldiler, Vanaca, Marşan ve Leiba aileleri artık burada yaşıyorlar ve çalışıyorlar. Barınma sorunlarının tam olarak çözülemediği de bir gerçektir. Onlara Dranda bölgesinde daire tahsis edildi, ancak iş yerlerine olan mesafe uzak olduğu için şehre taşınmak zorunda kaldılar. Burada ev kiraladılar, Geriye Dönüş Komitesi onlar için barınma parası ödüyor” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info            
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Gürcili - İnsanlık suçu
suriyeden adam getirmeye çalışacağınıza megrellerin yurtlarına dönmesine engel olmayın. suriyeden ayrılanlar tc ye gider abhazyaya gitmez.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.