RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 19:55:32 tarihnde eklendi. 804 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fatih Atan "Duma'dan sonra TBMM'de

FATİH ATAN "DUMA'DAN SONRA TBMM'DE ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANISIN" DEDİ
Fatih Atan 23/03/2008. Antalya'nın Turistik Beldesi BELEK'te 22/03/2008 tarihinde TBMM'nin davetlisi olarak dostluk maçı yapmaya gelen Rusya DUMA Meclisi parlamenterleri içerisinde bulunan Abhaz Kökenli parlamenter Otar ARŞBA ve Adige Kökenli Arslan HAŞIR'da bulunuyordu.

 

Antalya Kafkas Derneği'nin Kafkas Kökenli parlamenterlere destek amacı ile düzenlemiş olduğu organizasyona Antalya'da yaşayan 100'ün üzerinde Kuzey Kafkasya kökenli insanımız katıldı. Organizasyon'da Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sn. Cihan CANDEMİR, Antalya Kafkas Derneği Başkanı Sn. İbrahim KAPLAN, Yönetim kurulu üyeleri ve Abhaz, Adige, Asetin, Kabartay ve Çeçen hemşerilerimiz hazır bulundular.

 

Parlamenterler arasındaki dostluk maçı öncesinde, mahalli oyunlarını sergileyen ve maç arasında ellerinde Abhaz, Adige, Türkiye ve Rusya Bayraklarını sallayarak ilgi uyandıran hemşerilerimiz. Kafkas Kökenli DUMA meclisi parlamenterlerine desteklerini gösterdiler.

 

Gösterilere ilgi gösteren Rus ve Türk basın mensupları hemşerilerimizin desteği sırasında televizyon ve fotoğraf çekimi yaptılar. Gösteriler sırasında TBMM Tv. ve Show Tv. Muhabirleri abhazyam.com sorumlusu Sn. Fatih ATAN'a gösterilerin nedenini sordular. sn. Fatih ATAN "21/03/2008 tarihinde, dün DUMA Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarının Rusya Yönetimi tarafından tanınması çağrısında bulundu. Bizlerde Türkiye'de yaşayan Kuzey kafkasyalılar olarak TBMM'den Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarının tanınması çağrısını yapmasını istiyoruz, o yüzden buradayız" açıklamasını yaptı. Show Tv. Muhabirinin maç skoru ile ilgli olarak sormuş olduğu soruya Sn. Fatih ATAN "skor önemli değil dostluk kazansın" vurgulamasını yaptı.

 

Parlamenterler arasındaki dostluk maçı 7 - 1 Rusya DUMA Parlamenterlerinin galibiyeti ile sonuçlandı. Maç sonrasında Türkiye'li hemşerileri ile stadyum ortasında buluşan Abhaz Kökenli Parlamenter Otar ARŞBA ve Adige Kökenli Parlamenter Arslan HAŞIR. hemşerilerimizin onların onuruna düzenledikleri kafkas oyunlarına katıldılar ve bol bol fotoğraf çektirdiler. Görüşmelerde DUMA'nın Abhazya ve Güney Osetya'ya vermiş oldukları destek vurgulandı ve yapmış oldukları çalışmalarda kendilerine başarılar dilendi. Onlarda hemşerilerinin kendilerine karşı gösterdikleri ilgiye teşekkür ettiler.

Rusya DUMA Meclisi Parlamenterleri 23/03/2008 tarihinde Antalya'dan Moskova'ya dönüyorlar.

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.