RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mart 2012, Çarşamba 10:55:05 tarihnde eklendi. 854 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri’nden Suriye Açıklaması

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI - SURİYE’DEKİ ABHAZ DİASPORASI’NIN GERİYE DÖNÜŞ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Dışişleri’nden Suriye Açıklaması 14/03/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye’de yaşayan vatandaşlşarının tarihsel ana vatanlarına dönmeleri için gerekli koordine çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.


Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti, Dışişleri Bakanlığı ve Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi tarafından Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yaşayan yurttaşların geriye dönüş süreçlerinin hazırlanması için gerekli çalışmaların yapılması amacı ile Şam’a bir görevli gönderildi.


Şam ziyaretinin ana amacı, tarihsel topraklara yerleşmek isteyen Abhaz Diasporası insanları hakkında detaylı bilgi toplamaktı. Yapılan araştırma sonucunda toplanan bilgiler temelinde geriye dönüş sürecinin zamanlaması ve aşamaların belirlenmesi sonucunda Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi’nin hazırlıklarının düzenlenmesi amaçlandı.


Şam ziyareti sırasında ayrıca, Rusya Federasyonu Suriye Büyükelçiliği Konsolosluk Servis Bölüm Sorumlusu ile bir toplantı yapıldı. Toplantıda Geriye dönüş yapacak olanların Rusya Transit Vizesi elde edebilmeleri için gerekli prosedürün kolaylaştırılması amacı ile Suriye’deki Rusya Federasyonu Büyükelçiliği Konsolosluk bölümü ile Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında “Sıcak Hat” kurulması konusunda anlaşmaya varıldı.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Tarihsel ana vatanlarına dönmek isteyen vatandaşlarımızın dönüşlerini sağlamak için gerekli olan bütün uğraşıları düzenlemeyi sürdürüleceği vurgulandı.


Kaynak: www.apsnypress.info           


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.