RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mart 2012, Salı 18:45:02 tarihnde eklendi. 858 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Bağımsız Bir Cumhuriyet

ADIGE PARLAMENTER RAZİET NATHO “İNSANLAR, GELİŞMEKTE OLAN DEMOKRATİK SÜRECE KATKI YAPTIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORLARDI”
Abhazya Bağımsız Bir Cumhuriyet 13/03/2012. /ITAR-TASS/ Abhazya Cumhuriyeti’nde 10 Mart’ta düzenlenen parlamento seçimlerinde gözlemci olarak bulunan Rusya Federasyonu DUMA Meclisi Heyet Başkanı “Birleşik Rusya” Partisi Milletvekili Aleksey Ezubov, seçim sonrasında gazetecilere “Abhazya Cumhuriyeti’nde 10 Mart’ta gerçekleştirilen parlamento seçimleri sonucu, bu ülkede bağımsız bir devlet yapısının güçlendirildiğinin göstergesi olarak görülmektedir” açıklamasında bulundu.


Aleksey Ezubov “Bağımsızlığı tanınmış bir ülke statüsünde bulunan bir ülke için ilk parlamento seçimlerinden bu yana yapılan seçimler çok önemli bir siyasi olaydır. Seçimlerin sonuçları, Abhazya’nın bağımsız bir devlet yapısının güçlendiğini ve halkın siyasi sisteme destek verdiğinin bir göstergesidir. Bundan dolayıdır ki, parlamentonun bugün toplumun karşılaşmış olduğu tüm sorunları başarıyla çözeceğine dair her türlü güven ortamı bulunuyor” dedi.


DUMA Meclisi Üyesi Adıge Cumhuriyeti Milletvekili Raziet Natho “Oylama sırasında dört sandık bölgesini ziyaret ettik. Tüm sandıklar zamanında açıldılar. Seçim sırasında uluslar arası gözlemciler dâhil olmak üzere etkin bir biçimde gözlem yaptık” dedi.


Raziet Natho “Caddelerde ve seçim sanıklarında toplumda ulusal coşku ve duygusallık hissediliyordu. İnsanlar, seçimlerde aktif bir biçimde yer alarak bu katılımlarının ülkelerindeki gelişmekte olan demokratik sürece katkı yaptıklarını çok iyi biliyorlardı” dedi.


DUMA Meclisi 1. Başkan Yardımcısı ve “Birleşik Rusya” Partisi Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar ile koordinasyon ve İlişki Kurulması Komisyon Başkanı Otar Arşba “Abhaz halkının seçimlere yüksek oranda katılımı seçmenlerin istemlerinin halkın temsilcileri ile birlikte parlamentoya yansıyacağı konusunda bizlere güvence veriyor. Bu seçimler bu ülkedeki demokratik sürecin gelişimini ve güçlenmesini göstermektedir, ayrıca bu süreçler artık geriye alınamaz” dedi.


Otar Arşba “Kar yağışının yoğun olması, yolların ve şehir içi ulaşımlarının güçleşmesine rağmen, katılımın oldukça yüksek olması bu tür engellerin vatandaşın oy kullanımını etkilemediğini göstermiştir. Seçim düzenleyicileri, sivil toplum kuruluşları ve uluslar arası seçim gözlemcileri ile görüşmelerde bulunduk. Seçmenlerden kaynaklanan herhangi bir şikâyet alınmadığı gözlemlendi. Oylamanın yasalara uygun, demokratik ve şeffaf bir biçimde gerçekleştiğini gördük” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Abriskil - Rusya zamanında yardım etmeseydi
Kuvvetlerimiz Şevarnadze denen soyu bozuğu ve sözde kabinesini Sohum'da ele geçirmişti, Sayın Lavrov. O gün bağımsız Gürcistan biterdi, Ahıskalar da evlerine dönerdi. Ama Siz buna izin vermediniz. Şimdi siz çekiyorsunuz. Bu bizlere karşı olan borcunuzun bir ödemesi değil, kendi hatanızın telafisidir.
Gürcili - Belli oluyor
Abhazyanın bağımsız devlet olduğu Putine oy vermelerinden belli. Hakikaten bağımsızlık masalına inanan abhaz varmı?
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.