RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mart 2012, Salı 14:06:19 tarihnde eklendi. 828 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD, AB ve NATO’dan Açıklama

ABD, AB ve NATO, ABHAZYA PARLAMENTO SEÇİMLERİNİ TANIMADIKLARINI AÇIKLADILAR.
ABD, AB ve NATO’dan Açıklama 13/03/2012. Değerli okuyucular, Gürcistan’ın destekçisi ülke ve uluslar arası kurumların Abhazya Parlamentosu seçimleri ile ilgili açıklamalarını sizler ile buluşturuyoruz. Aşağıda ABD, AB ve NATO Temsilcilerinin açıklamaları bulunuyor. Yorumu sizlere bırakıyoruz.


ABD’nin Gürcistan’da bulunan Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada “ABD Devleti Yönetimi, Gürcistan’ın egemenlik haklarını ve toprak bütünlüğüne vermiş olduğu desteği bir kez daha yineliyor ve 10 Mart’ta Abhazya’da yapılan de - facto parlamento seçimlerini yasal olarak kabul etmiyor” bilgisine yer verildi.


ABD Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Bilgi Bölüm Başkan Yardımcısı Mark Toner 12 Mart’ta  “ABD Yönetimi, Rusya’yı askeri birliklerini 2008 yılında yapılan ateşkes anlaşması hükümlerine uymaya ve çatışma öncesi konumuna çekmeye ve Abhazya ve Güney Osetya için gerekli olan insani yardımların özgür bir biçimde erişimini sağlamaya çağırıyor” açıklamasında bulundu.


AB’nin Gürcistan Temsilciliği tarafından, 10 Mart Abhazya Parlamento seçimleri hakkında bir açıklama yayınlandı. Açıklamaya göre “Avrupa Birliği Temsilciliği (AB) yapılan bu seçimlerin anayasaya ve yasalara uymadığını belirtir, AB Temsilciliği, Gürcistan’ın uluslar arası toplum tarafından tanınan sınırları içerisindeki egemenliğine ve toprak bütünlüğüne vermiş olduğu desteği bir kez daha vurguluyor. Bölgede bulunan çatışmaların barış ortamı içerisinde bulunmasına önem veriyor ve tarafları bu yönde çalışmaya davet ediyor” vurgulaması yapıldı.


Gürcistan Televizyonu’nda yayınlanan habere göre NATO Yetkilileri tararından, Abhazya’da yapılan seçimler hakkında bir açıklama yayınlandığı belirtildi. NATO “Bu tür seçimleri meşru saymıyoruz ve Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına desteğimizi bir kez daha yineliyoruz” açıklamasına yer verildi.                   


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1509162.html#ixzz1ozjslcXe


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.