RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 19:42:13 tarihnde eklendi. 719 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Duma; Putin'e Abhazya'yı tanıyın

DUMA; PUTİN VE YÖNETİMİNE ABHAZYA, GÜNEY OSETYA VE PRİDNESTRONİYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIYIN" DEDİ
Duma; Putin'e Abhazya'yı tanıyın 21/03/2008. ITAR-TASS Haber ajansının  belirttiğine göre Rusya Federasyonu Parlamentosu DUMA Meclisi. Abhazya , Güney Osetya ve Pridnestroviya devletlerinin bağımsızlık çağrılarının yapılmış olduğu görüşmeleri bitirdi. Toplantı sonucunda DUMA Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı ve Yönetimine Abhazya, Güney Osetya ve Pridnestroviya'nın Bağımsızlıklarının tanınması çağrısı belgesini iletti.

DUMA Meclisi; Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasından sonra dünyada ülkelerin bağımısızlık haklarının tanınması ile ilgili kuralların değiştiğini belirterek çağrı belgesinde "Kosova'nın bağımsızlığının tanınması bütün uluslararası normları değiştiriyor. Abhazya, Güney Osetya ve Pridnestroviya'nın bağımsızlık haklarının kabul edilmesini kılıyor. Hatta 15 yıldır bağımsız olarak bütün uluslararası tanınma haklarını yerine getirerek de-fakto olarak bağımsız olan bu ülkeler Kosova'dan önce bu haklara sahip durumdadır" deniyor.

DUMA Meclisi; Belgede, Güney Osetya ile ilgil olarak Rusya-Gürcistan sınırı içerisinde aynı ulusun insanları iki ayrı ülkede yaşıyorlar Osetya'da hatırlatması yapılarak uluslararası hukuk kurallarına göre bunun halkın isteğine göre düzeltilmesi hakkı da verilebiliyor. denildi.

Belgede; Gürcistan'ın NATO'ya girmek için hazırlıklar yaptığı belirtilerek, Abhazya ve Güney Osetya'nın bu tür girişimlere karşı olduğu ve bu ülkelerde yaşayan Rusya Federasyonu Vatandaşlarının güvenliklerinin korunması gerektiği belirtilerek.Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya'ya karşı çıkartmak isteyebileceği olaylara karşılık olarak bölgede bulunan Barış Gücü Kuvvetlerinin desteklenmes ve arttırılması gerekir denildi.

Oylamaya katılan 442 Milletvekilinden 441 kişi Abhazya, Güney Osetya ve Pridnestroviya'nın bağımsızlıklarının tanınmasından yana oy kullandı. 1 oy geçersiz çıktı.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.