RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mart 2012, Pazartesi 09:20:43 tarihnde eklendi. 1055 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Polonya'yı Protesto Edelim

POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, ABHAZYA PARLAMENTO SEÇİMLERİNİN YASAL OLMADIĞINI BELİRTİYOR.
Polonya'yı Protesto Edelim 12/03/2012. Değerli okuyucular, Abhazya Cumhuriyeti’nde 10 Mart Cumartesi günü Parlamento seçimleri düzenlendi. Bilindiği üzere Polonya Cumhuriyeti’nin özellikle Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlık mücadelelerine karşı Avrupa Birliği’nde Gürcistan yönetimine karşı aşırı bir desteği görülmektedir.


2008 Ağustos Savaşı hemen sonrasında eski Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin Mihail Saakaşvili ile birlikte Güney Osetya sınırında yarattığı kışkırtıcı eylemi hala belleklerdeki tazeliğini koruyor.


Şimdi de Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından, Abhazya Devleti Yönetimini “Suhum’da ki Ayrılıkçı Yetkililer” adı altında bir bildiri yayınlandı. Bizler Abhaz Diasporası olarak Polonya’nın bu yaklaşımını protesto ediyoruz. Diaspora olarak tepkimizi de Polonya’nın Diasporanın yaşamış olduğu ülkelerde ki Büyükelçiliklerine tepki mesajları göndererek göstermeliyiz.


Kısaca “Polonya’nın Abhazya Politikasını Kınıyorum - Kınıyoruz” diyerek gönderilecek olan mesajlar ile Abhaz Diasporasının, Abhazya’nın yanında olduğunu vurgulamış oluruz.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba) 


Mesaj Gönderilecek olan Polonya’nın Türkiye Büyükelçilik e-mail adresi:  http://ankara.polemb.net/ ; ankara.amb.sekretariat@msz.gov.plankara.wk.dyzurny@msz.gov.pl


İstanbul Konsolosluğu e-mail adresi: http://www.stambulkg.polemb.net/   

 

************************


Polonya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:


Polonya Dışişleri Bakanlığı, Abhazya’da ki Seçimlerden dolayı üzüntü duyuyor.


10/03/2012. Polonya Dışişleri Bakanlığı olarak “Gürcistan’ın Abhazya toprakları üzerinde Suhum’lu Ayrılıkçı Yetkililer tarafından 10 Mart’ta düzenlenen parlamento seçimlerini kabul etmiyor ve üzüntü duyuyoruz. Dışişleri Bakanlığı bu eylemin kanunsuz olduğunu ve tanımadığını belirtiyor, Gürcistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü bir biçimde destekliyor.


Polonya Dışişleri Bakanlığı, bu tür eylemlerin taraflar arasında yakınlaşmaya katkı sağlamayacağını ve sorunun çözümü olasılığından uzaklaştıracağına inanıyor”      


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1507978.html#ixzz1osj3xIT1


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Abriskil - Polenezköy
Nasıl kurulmuş kimler nereden gelmiş, tarihine bakın, şaşırmazsınız. Bunların atalarıydı o rus silahlarını tutan, hep ve sadece Rusları suçluyoruz. ama bir Leh veya Ukraynalıdan ne farkı vardı silah tutan erin? Gürcülerden farkı vardı, Onlar bayrak taşıyorlardı, müslüman olan kendi kardeşlerini de bizle beraber yokedebilmek için.
Abhazyalı - Merak etmeyin
Türko ve Gürcili kardeşler, sizler merak etmeyin Abhazlar neyi, kimleri, nasıl ve ne zaman protesto edeceğini çok iyi bilir.
Türko - başka işiniz yokmu
polonyayı protesto, ne faydası olacak başka işiniz yokmu sizin
Gürcili - protestoculara
Polonyayı destekliyoruz. Protestocular bu siteye isimlerini bildirebilirler. Protestocu abhaz,abazin çıkmaz.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.