RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mart 2012, Cuma 17:30:02 tarihnde eklendi. 739 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Tuvalu Anlaşması

ABHAZYA İLE TUVALU ARASINDA DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Abhazya, Tuvalu Anlaşması 09/03/2012. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya ve Tuvalu Cumhuriyeti Başbakanı Willy Telavi arasında “Dostluk ve İşbirliği Anlaşması” ile iki ülke arasında vizesiz seyahat anlaşması imzalandı.


İki ülke arasında imzalanan anlaşmaya göre, taraflar üye oldukları uluslar arası kuruluşlara diğer ülkenin girişini kolaylaştırmak ve destek vermek için uluslar arası alanlarda karşılıklı olarak çaba gösterecekler. Ticaret ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacaklar, sanayi ve ekonomi alanlarında ortak girişim koşullarının sağlanması vd. etkinlikler gerçekleştirilecek.


Anlaşma gereğince, taraflar diplomatik misyonlarının bulunduğu üçüncü ülkelerde Abhazya ve Tuvalu Cumhuriyetlerinin haklarını ve çıkarlarını temsil etmek için hazır olduklarını belirtiyorlar.


Leonid Lakerbaya ve Willy Telavi arasında ayrıca Abhazya ve Tuvalu Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı olarak vize bulundurmadan seyahat edebilmeleri için anlaşma imzalandı.


İki ülke arasında yapılan anlaşmalar, karşılıklı olarak dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi, ekonomik ve ticari, bilimsel – teknik, kültürel ve diğer ilişkilerin geliştirilmesi, hem de vatandaşlarının karşılıklı olarak gezilerinin azami düzeyde kolaylaştırılması amacı ile yapıldı.


İki ülke arasında yapılan imza töreninde Abhazya Cumhuriyeti 1. Başbakan Yardımcısı İndira Vardania, Başbakan Yardımcısı Aleksandr Stranichkin ve Vladimir Delba, 10 Mart Parlamento seçimlerinde gözlemci olarak bulunacak olan Tuvalu Cumhuriyeti Başbakanlık Genel Sekreteri İsaya Taape hazır bulundular.


Kaynak: www.apsnypress.info       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.