RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Mart 2012, Pazartesi 17:35:14 tarihnde eklendi. 885 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Diaspora Ardzınba'yı Andı

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ VE ABHAZ - FED VLADİSLAV ARDZINBA'YI ANDI
Diaspora Ardzınba'yı Andı 05/03/2012. Abhazya Cumhuriyeti'nin 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba'nın 2. ölüm yıldönümü nedeni ile Abhazya Cumhuriyeti'nin İstanbul'da bulunan Temsilciliği'nde anma toplantısı yapıldı. Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) açıklaması I. Ekte bulunuyor.


Ayrıca İstanbul Abhaz Kültür Derneği'nde ise Vladislav Ardzınba'nın anma toplantısı yanısıra gazeteciler Nazım Alpman ve Fehim Taştekin'e Abhazya Devleti Liyakat Madalyaları verildi. II. Ekte Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz - Fed) tarafından gönderilen açıklama bulunuyor.


Abnhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu 

Fatih Atan (A'tanba)

 

*******************
 

Tarih : 05 Mart 2012
Sayı : 2012-048
Konu : Anma


Sn. V. ARDZINBA ANILDI


Abhazya Cumhuriyeti'nin Kurucu Lideri, Abhaz Ulusunun Büyük Önderi Vladislav Ardzınba; vefatının 2’nci yılında, Temsilcilik Ofisinde anıldı. Duygulu anların yaşandığı toplantıda Büyük Liderimize duyulan minnet vurgulandı.


Temsilcilik Ofisinde Sn. Vladimir Avidzba’nin ev sahipliğinde yapılan anma; Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğundan Sayın Konsolos Nikolai Viktorovich Kuzovenko, Vakıf ve Derneklerimizin Değerli Temsilcileri, Kafkas -Abhazya Dayanışma Komitesinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Saygılarımızla.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi

 

*******************


ABHAZ ULUSU ÖLÜMSÜZ LİDERİNİ ANDI

 

Abhazya Kurtuluş Savaşının Başkomutanı, Bağımsız Abhazya Cumhuriyetinin Kurucusu, Devlet Adamı Ebedi Önderimiz V.Ardzınba şehitlerinin yanına yürüyüşünün ikinci yıldönümünde ona minnet duyanlar 4.Mart 2012 günü Tüm üye Derneklerimiz kendi yerleşim yerlerinde düzenledikleri anma programları ile bir araya geldiler.


İstanbul’da yaşayan Abhazlar ve Ardzınba sevdalıları 4.3.2012 saat 18.00 İstanbul Kafkas Abhazya Kültür Derneğimizin onarılan yeni salonunda bir araya geldiler. Radikal Gazetesi Dış Haberler Müdürü Gazeteci-Yazar Kafkasya ve Ortadoğu Uzmanı Sayın Fehim Taştekin, Gazeteci-Yazar Abhazya Bağımsızlık Savaşı sırasında Abhazya’da bulunarak savaş dönemini haberleştiren Sayın Nazım Alpman konuğumuzdu. Abhazya Parlamentosu bu iki değerli gazetecilerimizi Axdz-apşa ile ödüllendirmiş, Liyakat Madalyaları Abhazya’nın Türkiye temsilcisi Sayın Viladimir Ayüzba tarafından bu anlamlı gecede kendilerine takdim edilmiştir.


Serbest konuşmalar bölümünde söz alan konuşmacılarımız Ardzınba ile yaşadıkları anılarını katılımcılar ile paylaşmış duygu dolu anlar yaşanmıştır.


4.Mart.2012 İstanbul


ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.