RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mart 2012, Cuma 08:10:12 tarihnde eklendi. 883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya - Avrupa İlişkileri

VYACHESLAV CHİRİKBA “ABHAZYA, AVRUPA KURUMLARI İLE İLİŞKİLERİ SÜRDÜRMEYE HAZIR” DEDİ.
Abhazya - Avrupa İlişkileri 02/03/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri bakanı Vyacheslav Chirikba, 1 Mart Perşembe günü Avrupa Konseyi Siyasal Sorunlar Genel Müdürlüğü Yardımcıları Rosari Puglisi ve Tanya Van Dizhk ile görüştü.

Avrupa Konseyi Temsilcileri, görüşme sonrasında gazeteciler ile görüşmek istemediler.


Vyacheslav Chirikba Toplantı sonrasında “Avrupa Konseyi Temsilcileri, bölgede var olan insani yardım sorunları hakkında Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği tarafından rapor hazırlanması amacı ile geldiler” dedi.


Dışişleri Bakanı “Avrupa’da Abhazya hakkında ne derlerse desinler, Avrupa kurumları ile diyalogun sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Gürcistan’la olan sorun çözülmemiş, resmi olarak barış anlaşması imzalanmamış, bağımsızlık tanınmamış. Bundan dolayı bu raporda ne yazacağını umursamazlık etmeyeceğiz. Bizim için bu raporda Abhazya’nın konumunun nasıl yansıtılacağı önemlidir” vurgulamasında bulundu.


Vyacheslav Chirikba “Avrupalı kurumların Abhazya ile belli başlı konularda ilişki kurmaları ve AB Temsilcilerinin Suhum’a sık sık gelmeleri konumunun iyi anlaşılması için olumludur. Benim görüşüme göre, sorun hakkında çalışan AB’li uzmanların içerisinde iyi siyasetçiler ve siyaset uzmanları bulunuyor” dedi.


Vyacheslav Chirikba, Avrupa Konseyi Temsilcileri, Gal Bölgesi’nin konumu, insan haklarının durumu vd sorunlar hakkında görüşmelerde bulunulduğunu açıkladı.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.