RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Mart 2012, Perşembe 21:42:23 tarihnde eklendi. 932 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uluslar arası Kuruluşlara Çağrı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ - ABHAZYA ŞEHİRLERİNİN İSİMLERİNİ YANLIŞ KULLANAN ULUSLAR ARASI KURULUŞLARIN YAZIŞMALARI KABUL EDİLMEYECEK
Uluslar arası Kuruluşlara Çağrı 01/03/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, bugün Avrupa Konseyi Temsilcileri Rosari Puglisi ve Tanya Van Dizhk ile yapılan toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Abhazya şehirlerinin isimlerini yanlış kullanan uluslar arası kuruluşların mektupları kabul edilmeyecektir” dedi.


Vyacheslav Chirikba “bizler zaten, uluslar arası organizasyonlara bizler ile yapacakları yazışmalarda, resmi olarak Suhum Şehri’nin yanında Suhumi, Gal Şehri yazısının yanında Gali ,vb ibareleri kabul etmeyeceğimizi belirten mektuplar göndermiştik” dedi.


Vycaheslav Chirikba “Dışişleri Bakanlığı olarak, en kısa süre içerisinde metinlerinde Gürcistan transkripsiyon terminolojisini kullanan ve özellikle Rus Basın – Yayın Haber Ajanslarına gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda mektup gönderilecektir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info         
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.