RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Mart 2012, Perşembe 15:37:12 tarihnde eklendi. 868 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum’da Fotoğraf Sergisi

FOTOĞRAFÇI VLADİMİR POPOV’UN SUHUM ULUSAL KÜTÜPHANESİ’NDE “RUSYA-ABHAZYA SINIRLARI OLMAYAN KÜLTÜRLER” ADLI SERGİ AÇILDI.
Suhum’da Fotoğraf Sergisi 01/03/2012. Tanınmış fotoğraf sanatçısı Vladimir Popov tarafından 29 Şubat Çarşamba günü, Suhum Papazkir Ulusal Kütüphanesi’nde farklı yıllara ait 100 fotoğraftan oluşan “Rusya – Abhazya Sınırları Olmayan Kültür” fotoğraf sergisi açıldı.


Vladimir Popov’un son 20 – 25 yıllara ait fotoğraflarının yanında, Abhazpress Arşivinde saklanan ve fotoğraf sanatçılarının isimlerinin bilinmediği geçen yüzyıla ait fotoğraflarda sergide yerini alıyor. Sergide 11 Kasım 1940 Tarihine ait Abhaz Dili ve Edebiyatı Araştırma Enstitüsü’nde Dimitri Gulia ve SSCB Akademisi Başkan yardımcısı Chudakov ve bir kısım bilim adamı ile çekilen fotoğraflar görülebilir. Ayrıca sergide Abhazya’yı ziyaret ederken fotoğrafları çekilen ünlü Sovyet yazarları, Sholokhov, Twardowski, Simonov, vd. bulunuyor.


Fotoğraf Sergisi’ni ziyaret edecek olanlar, 1992- 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı dönemine ait fotoğrafları da görebilecekler, bunların arasında savaş sırasında Eylül 1992’de yaşamını yitiren Rus Şarkıcı, gazeteci ve çevirmen Aleksandr Bardodım ve Suhum Parlamento Binası’nın alındığı tarih olan 27 Eylül1993’te Sniper tarafından öldürülen ITAR-TASS Haber Ajansı Fotoğrafçısı Andrey Soloviev’in fotoğraflarını da görebilecekler.


Fotoğraf sergisinde, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yöneticilerinin farklı yıllara ait fotoğrafları, Rus Barış Gücü’nün 1994 – 2008 yıllarına ait fotoğrafları ve ayrıca Rus Askeri Güçleri, Sınır Muhafızları ve ülkede görev yapan güvenlik güçlerinin fotoğrafları bulunuyor.


Kaynak: www.apsnypress.info             
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.