RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Şubat 2012, Pazar 20:28:41 tarihnde eklendi. 1279 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ömer Beygua, Bagrat Şinkuba

ÖMER BEYGUA VE BAGRAT ŞİNKUBA, ABHAZ DİASPORASI TARAFINDAN ANILDI.
Ömer Beygua, Bagrat Şinkuba 26/02/2012. Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Vladimir Cemalipa Ayüzba’nın evsahipliğinde 25 Şubat 2012 Cumartesi günü Abhazya Cumhuriyeti’nin İstanbul’da bulunan Türkiye Temsilciliği’nde Abhaz Edebiyatının 2 büyük ismi olan Diasporanın yetiştirdiği en önemli yazar ve araştırmacılarından Ömer Beygua ve pek çok eserinin yanında en bilineni olan Son Ubıh’ın yazarı Bagrat Şinkuba anıldı.


Anma toplantısı Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Vladimir Cemalipa Ayüzba’nın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Ömer Beygua ve Bagrat Şinkuba Abhazlar için ve edebiyat dünyası için öneminden bahsederek eserlerinden örnekler verdi.


Ardından Ömer Beygua ile uzun süre birlikte çalışan ve çalışmalarını derleyen Mahinur Papapha söz aldı. Konuşmasında bu değerli yazarlarımızın bizlere bıraktığı mirası yaşatmamızı ve gelecek kuşaklara aktarmamızın öneminden bahsetti.


Daha sonra toplantıya katılanlar sırayla söz alarak duygu ve düşüncelerini aktardılar.


Anma toplantısının sona ermesinin ardından 25 Şubat günü Abhazlar için özelliklede Diasporada yaşayan bizler için başka bir önemi daha var. Vladimir Cemalipa Ayüzba’nın Abhazya Kurucu Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’dan Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi görevini 24 Şubat 1994 tarihinde almasının ve 25 şubat tarihinde Diasporada görevine başlamasının 18. Yılı nedeniyle kendisi kutlandı. Toplantıya katılanlar Ayüzba’nın 18 yıldır Türkiye’de pek çok zorlu dönemi atlatarak çalışmalarını başarıyla sürdürmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Tayfun Habicoğlu

 

www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.