RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Şubat 2012, Pazartesi 17:27:51 tarihnde eklendi. 1026 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye'den Abhazya'ya Göç

SURİYE ABHAZ DİASPORASI'NDAN "NİŞAN VANACHA" VE "ŞAMİL MARŞAN" ABHAZYA'YA GÖÇ ETTİ
Suriye'den Abhazya'ya Göç 20/02/2012. Suriye Abhaz Diasporası'nda yaşayan Nişan Vanacha ve Şamil Marşan, Abhazya'ya göç etti. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri bakanlı Vyacheslav Chirikba Suriyeden göç eden Abhaz diasporası insanları ile buluştu. Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Ortadoğu Bölüm Başkanı İnar gitsba ile Devlet Geriye dönüş Komitesi Başkan Vekili Ahmat Marşan'da toplantıdaulundular.


Nişan Vanacha - Mimar, Şamil Marşan - Endüstri Koleji mezunu. Onlar şu anda "Abhazya" Otelinde kalıyorlar. Nişan Vanacha, toplantıda yaptığı konuşmada, Abhazya'ya geliş nedeninin tüm ailesinin tarihsel ana vatana dönüş koşullarını oluşturmak amacı ile ilgili olduğunu belirtti. Nişan Vanacha, konuşmasında ayrıca iki yeğenininde Abhazya'ya  dönmeyi planladıklarını söyledi.


Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Ortadoğu Bölüm Başkanı İnar Gitsba, 20 Şubat Pazartesi günü konu hakkında yaptığı açıklamada "Toplantıda onların yakın zaman içerisinde Abhazya'ya göç etmeyi planlayan ailelerinin getirilmesi için gereken koşulları görüştük. Bugün için Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Geriye Dönüş Komitesi olarak bizlere Suriye'de yaşayan iki ailenin tarihsel ana vatanlarına dönmek için başuvuruda bulunuldu. (Toplam 13 kişi - AP) Suriye'de yaşayan bizim vatandaşlarımızdan bizlere iki ailenin tarihsel ana vatanlarına dönmek için istemde bulunuldu" dedi.


İnar Gitsba "Suriye'de yaşayan Abhaz Vatandaşlarımızın ana vatana gelişleri Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Suriye'ye gönderilen heyet sayesinde mümkün oldu. Dışileri bakanlığımız, tarihsel ana vatanlarına dönmek isteyen yurttaşlarımız dönüşlerini kolaylaştırmak için Devlet Dönüş Komitesi ile birlikte her türlü çalışmayı yapacağız" dedi. (Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Devlet Dmönüş Komitesi ve Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu Temsilcileri Suriye'deki Abhazları ziyaret etmek için Suriye'ye gitmişti - AP)


Kaynak: www.apsnypress.info         
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.