RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Şubat 2012, Cuma 09:38:40 tarihnde eklendi. 1666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Talih Hötüş, Zülfü Achuzba

TALİH HÖTÜŞ VE ZÜLFÜ ACHUZBA, ABHAZYA DEVLET TELEVİZYONU'NDA SEÇMENLERE HİTAP ETTİLER.
Talih Hötüş, Zülfü Achuzba 17/02/2012. Abhazya Cumhuryieti'nde 10 Mart 2012 Tarihinde yapılacak olan Parlamento seçimleri için adayların propaganda çalışmaları sürüyor. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Televizyonu, canlı yayınlarda milletvekili adaylarını seçmenlere tanıtma programları sunuyor.


Abhazya Devlet Televizyonu (ADT) 15 Şubat 2012 Akşamı, canlı yayında halen milletvekili olarak görev yapan Türkiye kökenli Abhaz Milletvekili Şevketoğlu Talih Hötüş. Suhum - Novy Reyon 1. Bölge Adayı olarak (Birleşik Abhazya Parti Adayı) diğer 5 aday ile birlikte görüşlerini seçmenlere sundu.


Talih Hötüş, Diasporadan gelerek ev alan ve sonradan evi satarak geri dönenlerin olduğu konusu hakkında "Abhazya yasalarında bu konu açık olarak bulunuyor, Abhazya vatandaşı olan her kişi bunu yapabilir. diğer vatandaşlarda bu eylemi gerçekleştiriyorlar. Aslında Diasporadan gelerek bu eylemi gerçekleştirip geriye dönen iki kişi bulunuyor ve bu sorun genele mal edilmemeliidir" dedi.


Dranda 24. No.lu Seçim Bölgesi Adayı (Abhazya Halk Birliği Partisi) olan ve 1993 yılından bu yana İnegöl'den Abhazya'da yaşayan, (Dranda) ve Suhum havaalanı'nda görev yapan Nihatoğlu Zülfü Achuzba 16 Şubat 2012 Akşamı ADT'de canlı yayında seçmenlere görüşlerini sundu.


Zülfü Achuzba, Diasporadan gelerek yerleşenlerin sorunları hakkında, kendisinin Abhazya'ya geldiğinde Abhaz ve Rus dillerini bilmediğini, ancak şimdi iki dilide iyi bir biçimde konuştuğunu ve çocuklarının ana dili olarak Abhaz dilini çok iyi konuştuklarını belirterek "Aslında bu konu devlet politikası olarak belirlenmelidir. Diasporadan gelenlere sizlere sadece ev tahsisi yapyoruz diyerek bırakılmamalıdır, topluma uyum çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Bunun için dil kursları, topluma uyum çalışmaları, iş bulma ve kurma olanaklarının yaratılması gerekmektedir" dedi.
 

Not: Abhazyam.com olarak Diasporadan gelerek Abhazya'ya yerleşen değerli temsilcilerimiz Talih Hötüş ve Lütfü Achuzba'ya Parlamento seçimlerinde başarı dileklerimizi iletiyoruz. Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Seçimleri ile ilgili canlı yayınlar genelde akşam saatlerinde  http://www.apsua.tv/efir/ programından izlenebilir.


Kaynak: http://www.apsua.tv/   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.