RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Şubat 2012, Perşembe 11:16:06 tarihnde eklendi. 834 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Parlamento Seçimleri

ALEKSANDR ANKVAB "BİZİM GÖREVİMİZ, ŞEHİR VE BÖLGE SEÇİM KOMİSYONLARININ YETERLİ DÜZEYDE SEÇİMLERİ DÜZENLEMESİNE YARDIMCI OLMAKTIR"
Abhazya Parlamento Seçimleri 16/02/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Parlamento seçimleri üzerine bir toplantı düzenledi. Toplantıya şehir ve bölge yönetim başkanları katıldı.


Aleksandr Ankvab, şehir ve bölge yönetimlerinin seçimlere nasıl hazırlandığı konusunu merak ettiğini belirterek "Bizim görevimiz - il ve bölge yönetimlerince oluşturulacak olan seçim komisyonlarının seçimlerin uygun bir ortam içerisinde yapılmasına yardımcı olmasına destek vermektir" dedi.


Devlet Başkanı ayrıca adaylar tarafından yapılan propaganda çalışmalarına değinerek "Yetkililer tarafından yürütülen planlı çalışma sayesinde, bölgelerinde bazı adayların yapmış oldukları başarılı çalışmalar sayesinde önde gittiklerini tespit edebildiler" dedi.


Aleksandr Ankvab, yöneticilere, milletvekili adaylarının seçim konuşmalarında elektrik hatları, trafo onarımı, binalardaki çatı ve asansör bakımı, su şebekesi onarımı vb. önemli onarım projelerinde yapmış oldukları vaatlerin doğru olmadığını ve bu tür girişimlerin kabul edilemeyeceğini vurgulamaları gerektiğini hatırlattı.


Devlet Başkanı yaptığı konuşmada “Seçim kampanyası sonrasında ülke yönetimi olarak iyi niyetli girişimleri destekleyeceğiz ve sponsorların bu tür dönemlerdeki eylemlerinin uygulanması için iyi bir fırsat oluşur” dedi.


Başkent Suhum Valisi Alias Labakhua “Suhum olarak seçimlere hazırız ve seçim günü toplu taşıma araçları ücretsi olarak çalışacaktır” dedi.


Toplantıda ayrıca ülkeyi ilgilendiren çeşitli konular görüşüldü.


Devlet Başkanlığı Yönetim Başkan Yardımcısı Kristina Ozgan “Abhazya Cumhuriyeti’nin sosyo – ekonomik kalkınmasını sağlamak amacı ile oluşturulan kapsamlı bir plan sunumu yaparak “Yapılacak birçok çalışma bulunuyor, birçok apartmanın çatı ve asansörlerinin, cephe onarımlarının yapılması gerekiyor” dedi.


Aleksandr Ankvab “İlk etapta en çok gereksinim duyulan yerlerde onarım çalışmalarına başlamak gerekir, bazı evlerde birilerinin akrabaları ya da tanıdıkları yaşıyor diye öncelik verilmek istenenlere karşı durulması gerekir” diyerek uyarıda bulundu.


Aleksandr Ankvab, Devlet Başkanlığına yardım almak için başvuruda bulunan vatandaşların incelenmesi için devlet başkanlığı ve bölge yönetimleri tarafından bir veri tabanı oluşturulması gerektiğini belirterek “Gerçekten yardıma gereksinim olanlara yardımcı olunması gerekir” dedi.


Başkan ayrıca, Göçmen Bürosu’nun çalışmalarına değinerek “Biz Göçmen Bürosu’nun çalışmalarını durdurmuyoruz, daha önceki çalışmalarındaki eksikliklerin hangi formlarda yenilenmesi gerektiğine bakıyoruz. Göçmen Bürosu’nun çalışmaları hakkında birçok geçerli şikayet olduğu için inceleme yapılıyor” dedi.


Kaynak: www.apsnyprwess.info    
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.