RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Şubat 2012, Pazartesi 19:42:20 tarihnde eklendi. 1169 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'dan Pasifik Açılımı

YURİS GULBİS “ABD, AB VE İNGİLTERE, ASYA - PASİFİK BÖLGE ÜLKELERİNE ŞANTAJ YAPIYORLAR.”
Abhazya'dan Pasifik Açılımı 13/02/2012. Abhazya Cumhuriyeti'nin Asya - Okyanus Bölge Ülkeleri Büyükelçisi Yuris Gulbis Dışişleri Bakanlığını bilgilendirmek amacı ile Suhum'a geldi.


Bugün Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Hinba ve Asya - Okyanus Bölge Ülkeler Büyükelçisi Yuris Gulbis gazeteciler ile birlikte toplantı düzenlediler. Toplantıda ayrıca Dışişleri bakanlığı Asya, Afrika ve Pasifik Bölgesi Bölüm Başkanı Adgur Chegiya ve bölüm çalışanı Lusine Nersisyan'da bulundular.


Yuris Gulbis, Asya ve Pasifik Bölgesinde yapmış olduğu gelişmeleri anlatarak "Bizleri tanıyan ülkelere ek olarak bölgede 12 ülke ile ilişkiler kurduk. Bunlar genel olarak son 30 - 50 yıl içerisinde bağımsızlıklarını elde eden ülkelerden oluşuyor. Onlar bizlerin elde etmiş olduğumuz bağımsızlığın hangi anlama geldiğini çok iyi anlıyorlar ve bundan dolayıdır ki, bizlere daha açık ve dinamik bir biçimde destek veriyorlar. Üzülerek belirtmek isterim ki ABD ve İngiltere gibi uluslararası güçler, Abhazya'nın Asya - Pasifik Ülkelerinde tanınmasını engellemek için aktif önlemler alıyor" dedi.


Yuris Gulbis "Bizler bağımsız bir devlet olarak bölgedeki herhangi bir ülke yöneticileri ile resmi düzeyde toplantılar yapmaya başladığımızda bu ülkeler hemen görüştüğümüz ülke yetkililerine Abhazya’nın Gürcistan’ın bir parçası olduğunu hatırlatarak üzerlerinde baskı yapmaya başlıyorlar. Bu tür baskılar olmasa idi geçtiğimiz yıl Abhazya’yı tanıyan ülke sayısı en az 20’yi bulacaktı. Bu yıl bölgede Abhazya’yı tanıyan ülke sayısının artacağını umuyorum” dedi.


Yuris Gulbis “Abhazya’nın bölgede politik ilişkilerinin yanında ekonomik ilişkilerini geliştirme durumu da bulunuyor. Nauru, Vanuatu ve Tuvalu Cumhuriyetlerinin Abhazya’nın bağımsızlıklarını tanıması da kolay olmadı. AB ve finans gurupları bu ülkelere uygulayacak oldukları çeşitli projeler ile ilgili olarak şantaj  gibi tuhaf baskı yöntemlerinde bulunuyorlar” dedi.


Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Asya – Pasifik Bölgesi’nde ülke işadamlarımız için ilginç yatırım olanaklarının bulunduğunu hatırlatarak “Bu ilişkilerin geliştirilmesi Abhazya’nın bağımsızlığının tanınmasına yararı olacaktır. O bölgede çalışan Yuris Gulbis sayesinde bizlerin bir çok tanıdığımız bulunuyor, çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Vyacheslav Chirikba “Görünüm iyi, sadece bilgiler ölçüsünde çalışmak gerekir, çünkü Abhazya’yı çok az biliyorlar. Bizim ödevimiz – internet ve diğer basın – yayın organları aracılığı ile tüm planlarımızı yaşama geçirmekle mümkün olacaktır” vurgulamasında bulundu.


Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Hintba “Dışişleri Bakanlığı olarak geçtiğimiz günlerde Asya – Pasifik Okyanusu Bölgesi Ülkeleri Büyükelçisi ile irtibatın sağlanabilmesi ve analiz yapılabilmesi için Asya – Pasifik Bölgesi Ülkeleri Bölümü kuruldu. Bizler, bölgede var olan politik durumu analiz etmek için çok çalışmak zorundayız, ayrıca bizim bağımsızlığımızı tanıyan Asya – Pasifik Bölgesi ülkeleri ile siyasi ve diplomatik ilişkilerin hızlandırılması için çalışıyoruz” dedi.


Asya – Pasifik Okyanusu Bölgeleri Bölüm Başkanı Adgur Chegiya “Bölümümüz son zamanlarda kurulmuş olmasına rağmen, aktif bir biçimde bölge ülkeleri ile ilişkilerin hızlandırılmasına çalışıyoruz” dedi.


Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba “Ocak ayı içerisinde Suriye’de ki olayların incelenmesi amacı ile Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Geriye Dönüş Komitesi ile başarılı bir ziyaret yapıldı. Bazı Abhaz aileleri, dönmek arzusunda olduklarını belirttiler. Heyetimizin yapmış olduğu ziyaret çok önemli bir sonuçtur. Bunu sürdüreceğiz. Artık bazı aileler tarihsel ana vatanlarına dönmek için hazırlar” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.