RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Şubat 2012, Perşembe 00:03:11 tarihnde eklendi. 2495 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’yı Tanıyan Ülke Artacak

ALEKSANDR ANKVAB “GÜRCİSTAN’IN UYDURDUĞU ‘TARAFSIZ PASAPORTU’ ASLA KULLANMAYACAĞIZ”
Abhazya’yı Tanıyan Ülke Artacak 09/02/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab 8 Şubat Çarşamba günü AB’nin Gürcistan Büyükelçisi Philip Dimitrov Başkanlığında ki AB Heyetini kabul etti.


AB Büyükelçisi P. Dimitrov, Devlet Başkanı ile işbirliği konularını görüşmek istediklerini söyledi.


Aleksandr Ankvab “Uluslar arası diplomasinin parlak fikirlerinden kör olabilirsiniz, ancak onlar Abhazya için uygun değildir. Rica ediyorum bizlere yaşamayı öğretmeyin. Bizler eşit diyalog ve uygar ilişkilerden yana tarafız” dedi.


Devlet Başkanı “Avrupalı kurumlar ile bilim, eğitim, kültür ve iş konularında işbirliği mümkün olabilir. Ancak Gürcistan’ın dostları, bağımsızlığı tanımadan yanlarına çekme fikrinden vazgeçmelidirler” vurgulamasında bulundu.


Aleksandr Ankvab “Onun için zaman kaybetmeyin. Uluslar arası diplomatların metinleri ve aynı ses tonlarına şaşırmamak mümkün değil. Bizler bu tür diplomatik manevralardan yorulduk. Eğer bu biçimde sürecek ise diyalog için herhangi bir nokta bulunmaz” dedi.


Devlet Başkanı “Avrupalı diplomatlar Abhazya tarihi konusunda çok az bilgiye sahip bulunuyorlar. Yetkilileri geliyor ve gidiyorlar, ama toplumlar kalıcıdır. Bizler bağımsızlığımızın pazarlığını yapmıyoruz” dedi.


Aleksandr Ankvab, AB Büyükelçisine Abhaz pasaportunu gösterdi. Devlet Başkanı, Abhaz pasaportunun Avrupa ve dünyanın geri kalan kısmında tanınmamasına rağmen tüm uluslar arası standartlara uygun olduğunu belirtti. Devlet Başkanı ayrıca Büyükelçiye Gürcistan tarafından uydurulan ve AB tarafından kullanılması ısrar edilen “Tarafsız Pasaport”u gösterdi.


Aleksandr Ankvab “Bu tür bir pasaportu bizler asla kullanmayacağız” dedi.


Devlet Başkanı, Büyükelçiye “Savaş sonrasında Abhazya yönetimi, vatandaşları için “Tarafsız BM Pasaprtu” kullanılması için öneride bulunuldu” hatırlatması yaptı.


Aleksandr Ankvab “O zaman Gürcistan buna karşı çıktı ve şimdi Rusya bize yardım elini uzattı ve biz başka bir belgeye gereksinim duymuyoruz” dedi.


Devlet Başkanı, BM Büyükelçisine ayrıca, Gürcistan’ın barış anlaşması imzalamayı reddettiğini ve aynı zamanda silahlandığını hatırlattı.


Aleksandr Ankvab “Ağustos 1992’de düzenlenen politikanın Gürcistan tarafında on yıllar boyunca sürdürülmesi mantıklı olmuş olabilir. Bugünkü Abhazya – 1992’de ki Abhazya değil ve ayrıca 2008’de ki Abhazya’da değildir” dedi.


Aleksandr Ankvab “Tarihsel Bellek – Kendini korumak için iyi bir temeldir” eklemesinde bulundu.


Devlet Başkanı, Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyan ülke sayısının artacağını kaydetti.


Aleksandr Ankvab “Bizim iletişim sorunumuz bulunmamaktadır. Biz gelişmeleri kendimiz sağlayacağız ve ayrıca Rusya ve bizi destekleyen diğer ülkeler ile bunu sürdüreceğiz” dedi.


AB Büyükelçisi Philip Dimitrov, samimi konuşması için Devlet başkanı Aleksandr Ankvab’a teşekkür etti.


Kaynak: www.apsnypress.info              
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.