RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Ocak 2012, Cumartesi 17:08:04 tarihnde eklendi. 1183 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK Açıklaması

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ "SURİYE'DE SAĞDUYU VE BARIŞIN GALİP GELMESİNİ DİLİYORUZ"
KADK Açıklaması 14/01/2012. Değerli okuyucular, Kafkas - Abhazya Dayanuşma Komitesi (KADK) tarafından Suriye'de yaşanan olaylar ve Suriye Abhaz Diasporası hakkında bildiri yayınlanmıştır. Aşağıda KADK tarafından yayınlanan bilgilendirme yazısı bulunmaktadır. 

 

---------------------------------------------

 

Tarih : 13 Ocak 2012
Sayı : 2012-004
Konu : Suriye’deki Abhazlar


SURİYE’DE SAĞDUYU VE BARIŞIN GALİP GELMESİNİ DİLİYORUZ.
 

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitemiz, Abhazya Temsilcisi ve Abhazya Milletvekili Talih Hötüş ile yaptıkları toplantıda; Suriye’de yaşanan olaylar, Mart 2012’de yapılacak olan Abhazya Parlamento seçimleri ve Abhaz diasporasının konumunu değerlendirdi
 

Suriye’de 2011 yılının 2. Yarısından itibaren yaşanan toplumsal gerilim ve sıkıntılar üzüntü ve hassasiyetle takip edilmektedir. Suriye’deki diasporamızla, yaşanan bu olumsuz gelişmelerle ilgili, başından itibaren sürekli iletişim içinde olup bilgi almaktayız. Türkiye’deki Abhaz diasporası tarafından yakından takip edilen Suriye’deki gelişmeler, Suriye halkı gibi Kafkas diasporası içinde üzüntü vericidir ve bu konu ile ilgili çeşitli açıklamalar yapılmaktadır.
 

Abhazya Cumhuriyeti Devleti tarafından da yakından izlendiği bilinen, Suriye’deki Abhazya vatandaşlarının konumunu, konunun önemi ve hassasiyetini göz önünde bulunduran Komitemiz; Abhazya Temsilcisi ve Milletvekili Talih Hötüş ile yaptığı toplantıda da Suriye diasporası ile iletişim kurulmuş, olumlu ve gerekli bilgi alınmış ve bu bağlamda, sorumsuz girişimler ve açıklamaların zarar verici sonuçlar yaratabileceği, siyasi gelişmelerin yakından izlenerek ileriye dönük hazırlıklar yapılması gerektiği özellikle vurgulanmıştır.
 

Bugüne kadar herhangi bir talepte bulunmayan Suriye’deki Abhaz diasporası temsilcilerine, Abhazya Temsilcisi Büyükelçi Sn. Vladimir Avidzba tarafından, Abhazya ve Türkiye’deki Abhaz diasporasının konuya olan yakın hassasiyeti ve konu ile ilgili tüm barışçıl seçeneklerin destekleneceğini dile getirilmiştir.
 

Suriye diasporamız tarafından bugün itibarıyla herhangi bir sorun yaşanmadığı, tüm Kafkas diasporasıyla iletişim içinde oldukları ve bu meyanda gösterilen hassasiyete de teşekkür edilmiştir.
 
,
Abhazya Milletvekili Sn. Talih Hötüş, Abhazya Cumhuriyeti’nde yapılacak olan Parlamento seçimlerle ilgili bilgi vermiştir. Sn. Hötüş’ün verdiği bilgiye göre parlamento seçimlerin 10 Mart 2012 tarihinde yapılacağını ve seçimin iyi geçeceğini ve kendiside tekrar aday olacağını söylemiştir.
 
,
Abhazya Parlamento seçimlerinin, önceki seçimlerde olduğu demokratik bir ortamda gerçekleşeceğini vurguladı, başta Sn. Talih Hötüş olmak üzere tüm aday kardeşlerimize başarılar diler, hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.
 

Saygılarımızla.


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Adına

Başkan

İrfan Argun


Kaynak: info@abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.