RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ocak 2012, Perşembe 19:50:23 tarihnde eklendi. 981 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İskoçya'da Bağımsızlık Referandumu

İRAKLİ HİNTBA "ABHAZYA, DEMOKRATİK VE DÜNYA TOPLUMUNA AÇIK BİR ÜLKEDİR"
 İskoçya'da Bağımsızlık Referandumu 12/01/2012. Uluslararası İnternet Basın - Yayın Organlarında yayınlanan haberlere göre, Birleşik Krallık Hükümeti (İngiltere) 2013 yaz dönemine kadar İskoçya'da bağımsızlık için referandum yapılmasına olanak tanıyacak.  


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Hintba Apsnypress Haber Ajansı'na konu hakkında yaptığı açıklamada "Bu konu hakkında bazı çelişkiler bulunuyor, çünkü İskoçya'nın bağımsızlığı sadece Londra ve Edinburg arasında tartışılmıyor, İskoç toplumunda da tartışılıyor. Eğer yeni parti, toplumu bağımsızlık referandumuna katılımı kabul ettirebilrse, gelecekte ki yetkilerini güçlendirme olasılığını yüksek olarak görüyorum" dedi. 


İrakli Hintba "Bu referandum, Abhazya'yı doğrudan ilgilendirmiyor ancak Abhazya İskoçya'da ki olayı hukuki anlamda değil ama siyasi anlamda emsal olarak öne sürebilir" dedi.  


İrakli Hintba "Abhazya demokratik ve dünya toplumuna açık bir ülkedir. Abhazya devletinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, dünyadaki görünümüne katkısı çok önemlidir. Bizlere en önemlli desteği stratejik ortağımız olan Rusya Federasyonu vermektedir ancak bizler devlet, hükümet olarak ülkemizin bağımsızlığımızı tanıtmak için güçlü bir biçimde harekete geçmeliyiz" dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.