RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ocak 2012, Perşembe 16:33:15 tarihnde eklendi. 1361 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İnşaat Malzemeleri İhracatı

ABHAZYA, YIL İÇERİSİNDE YAKLAŞIK OLARAK 2 MİLYON TON İNŞAAT MALZEMESİ İHRAÇ EDEBİLECEK.
İnşaat Malzemeleri İhracatı 12/01/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, bugün kum, çaklı ve mıcır işlenmesi ile ilgili olarak toplantı düzenledi. 


Aleksandr Ankvab, toplantıda "Benim için Abhazya'da inşaat için gerekli olan alt yapı malzemeleri  son durumu ve kum, çakıl ve mıcır gibi malzemelerini ne kadarının teslim edilebilir konumda olduğunun ner bilgisini öğrenmek istiyorum. İnşaat alt yapı malzemelerinin hazırlnamsında ne kadar şirketin çalıştoığını öğrenmek istiyorum" dedi.


Ekonomi Bakanlığı Yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda ulaşım ve fiyatlandırma artışları nedeni ile inşaat alt yapı malzemesi ihracında zayıflama yaşanıyor.


Abhazya Cumhuriyeti Demiryolları Genel Müdürü Guram Gubaz kendileri açısından bir sorunun olmadığını belirterek "demiryolu işletmesi olarak inşaat alt yapı malzemelerinin büyük kısmını taşıyabiliriz" dedi.


Devlet Başkanı, inşaar alt yapı malzemelereinin çıkartılması ile ilgili olarak çevre güvenliği ve sorunları hakkında da bilgi aldı.


Abhazya Devleti Ekoloji ve Çevre Koruması Komisyonu Başkanı Roman Dbar "Sel taşkın kontrolü ve kıyı koruma projeleri olmayan hiç bir şirkete, inşaat alt yapı malzemesi çıkarımı için izin verilmemektedir. Şirketler, bütün yükümlülüklerini radikal bir biçimde yerine getirmelidirler" dedi.


Ekonomi Bakanı David İradyan "İnşaat alt yapı malzemesi çıkaran bazı şirketlerin sözleşmeleri sona ermiş durumda bulunuyor" dedi. 


Aleksandr Ankvab, yöneticilere çevre koruma programona uymayan şirketlerin çalışma ruhsatlarının iptal edilmesi emrini verdi.


Toplantıda verilen bilgiye göre, Abhazya'da çevre sorunlarına yol açmadan çıkartılacak olan inşaat alt yapı malzemesinin yaklaşık olarak 2 Milyon Ton civarında olduğu belirtildi. Ekoloji ve Çevre Koruma Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, çevre güvenliğii göz önüne alınarak yapılacak olan inşaat alt yapı malzemesi yıllık ihracatının 3 Milyon Ton olduğu açıklandı.


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.