RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Ocak 2012, Salı 16:20:42 tarihnde eklendi. 955 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri'nde Suriye Toplantısı

SURİYE ABHAZ DİASPORASI TEMSİLCİLERİ SORUNLARI GÖRÜŞMEK ÜZERE ABHAZYA'YA GELİYOR.
Dışişleri'nde Suriye Toplantısı 10/01/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba Başkanlığında yapılan toplantı sonrasında,  Suriye'de yaşayan Abhaz Diasporası'nın konumunu incelemek amacı ile temsilci gönderilmesi kararı alındı.


Toplantıya, Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba,  Suriye ve Türkiye'den gelerek yerleşenlerin temsilcileri olarak Amer Kudjba, Yanal Hapshık, Ahmad Marşan, Oktay Chkotua ve ayrıca Abhazya Parlamentosu Üyesi  Batal Kobakhia katıldılar. 


Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Abhazya Cuhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Türkiye Bölümü Sorumlusu İnar Gitsba "Toplantıda, Suriye'de yaşanan siyasal krizin gelişimine bağlı olarak yapılması gereken somut yollar üzerinde görüşüldü. Suriye'de yaşanan olayların karmaşıklığı göz önünne alındığında orada yaşayan kardeşlerimizin yaşayabileceği sorunlar karşısında kayıtsız kalamayız" dedi. 


İnar Gitsba "Bilgiler bizlere farklı biçimlerde ulaşıyor. Var olan durumun net bir biçimde öğrenilebilmesi için Suriye'ye bir heyet gönderilmesi konusu da ele alındı. Son dönem içerisinde, Dışileri Bakanlığında, Bölgede yaşayan yoğun Abhaz Diasporası bulunması nedeni ile özel olarak Ortadoğu ve Türkiye Bölümü oluşturulmuştur. Dışişleri bakanlığı ve Devlet Geriye Dönüş Komitesi olarak Suriye'deki Abhaz Diasporası ile sürekli olarak iletişim durumunda bulunuyoruz. Suriye'den bugüne kadar ciddi anlamda dönüş için herhangi bir talep gelmemiştir" dedi.


İnar Gitsba "Toplantı katılımcıları, Abhazya'nın  Suriye'de yaşayan kardeşilerimiz ile olan ilişkilerini zorlayabileceği için yapılacak olan siyasi açıklamalara dikkat eilmesi gerektiğni vurguladılar. Aldığımız bilgilere göre, Suriye Abhaz Diasporası Temsilcilerinin Abhazya devlet yönetimi ile görüşmelerde bulunmak amacı ile yakın bir zaman içerisinde Abhazya'ya geleceklerinin haberini aldık. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Suriye'de yaşayan kardeşlerimizden ana vatana gelerek yerleşmek isteyenlere yardım olacağımızı bir kez daha yineliyoruz" dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.