RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 18:18:03 tarihnde eklendi. 703 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Duma'dan tarihi toplantı

DUMA MECLİSİ, 13 MART 2008'DE ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIK BAŞVURULARINI GÖRÜŞECEK
Duma'dan tarihi toplantı 07/03/2008. Rusya Federasyonu Parlamento Alt Kanadı (DUMA) Uluslararası İlişkiler Komite Başkan 1. Yardımcısı Leonid SLUTSKİY "13 Mart 2008 tarihinde DUMA'da Bağımsız Devletler topluluğu (BDT) ile var olan sorunların görüşmeleri yapılacağını belirterek "Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlık başvuru taleplerinin görüşülmesi, varolan konulardan bir tanesidir" dedi.

Leonid SLUTSKİY "Abhazya, Güney Osetya ve Pridnestroviya Parlamento Başkanları bilgi vermeleri için DUMA'ya davet edildiler" dedi.

Leonid SLUTSKİY "Rusya, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü konusunda şüphe duymuyor" vurgusunu yaparak "elbette, Abhazya Parlamentosu'nun tek taraflıu olarak bağımsızlığını isteme hakkı vardır" tanımlamasını yaptı, ancak DUMA, uluslararası temel hukuk kuralları, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü kabul ediyor" dedi.

Leonid SLUTSKİY "bizler, Kosova örneğinde ki gibi aykırı yanıtlar vermeyeceğiz, abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması Rusya'nın planlarında şimdilik yok, ancak eğer Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya sorunlarını savaş yolu ile çözmeye çalışırsa durum tersine dönebilir, aynı zamanda Tiflis'in NATO'ya girme planları durumunda da" vurgulamasını yaptı.

Leonid SLUTSKİY; Rusya'nın Abhazya'ya uygulanmakta olan ambargoyu kaldırması ile ilgili olarak "ambargonun kaldırılması insancıl bir karakter taşıyor. Bizim bildiğimiz, Kosova'nın tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmesi ile simetrik bir bağ kurulması düşünülmemelidir" dedi.

Leonid SLUTSKİY, Abhazya'nın ekonomik durumu iyi değil ve sosyal problemlerde kurtulması için yardımcı olmak gerekir" diyerek sözlerini sürdürdü ve Rusya Devleti'nin ambargoyu kaldırması ile birlikte "Abhazya'nın ekonomik ilşkileri artacaktır. Önceleri rusya, ambargo yüzünden analşmalar yapamıyordu, şimdi iki taraf arasında anlaşmalar yapılabilir ümüdini taşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bir-iki gün önce Rusya, 1996 yılından beri Abhazya'ya uygulamış olduğu ticari-ekonomik, finansal ve ulaşım ambargosunu kaldırarak Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri'ne de (BDT) uyguladıkları ambargoları kaldırma çağrısında bulunmuştu.

Gürcistan Dışişleri bakanlığı, 07/03/2008 tarihinde Rusya Federasyonu Büyükelçisi Vyaçeslav KOVALENKO'yu bakanlığa çağırarak konu ile ilgili olara net bir açıklama isteyen protesto notası verdi.

kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.