RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Ocak 2012, Pazar 16:16:46 tarihnde eklendi. 2566 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan'a Askeri Eğitim

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, GÜRCİSTAN ORDUSUNU ABHAZYA'YA KARŞI EĞİTİYOR.
Gürcistan'a Askeri Eğitim
08/01/2012. Değerli okuyucular. Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporası'nın değerli insanlarınında canlarını vererek kurmuş oldukları Türkiye Cumhuriyeti'nin Ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, T.C. Devleti ve Hükümeti tarafından dost ve müttefik olarak gördükleri Gürcistan Cumhuriyeti Ordusunun eğitimi için destek veriyor.


2008 Ağustos Savaşı öncesinde de Türk Ordusu, Gürcistan Ordusunu eğitmiş, silahlandırmış, askeri havaalanları inşa etmiş, Güney Osetya ve Abhazya ve Güney Osetya'ya saldırması için hazır duruma getirmiştir.


Gürcistan'ın 08 Ağustos 2008 Akşamı, Güney Osetya'ya Askeri saldırısı sorasında binlerce sivil insan yaşamını yitirmiştir. Yaşanan bu olay bizlerin belleklerinden silinmemiştir.


Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından yapılan son açıklama da Gürcistan'ın Türkiyenin Dost ve Müttefiki (!) olduğunu belirten bir bildiri ile Gürcistan Silahlı Kuvvetleri, yine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Abhazya ve Güney Osetya'ya saldırması amacı ile yetiştiriliyor.


Türk Silahlı kuvvetleri tarafından eğitilip savaşa sürülen Gürcistan Ordusu'nun 2008 Ağustos Savaşında içine düştüğü durum dün gibi gözler önünde duruyor.


Temelinde vatan savunması bulunan T. C. Silahlı Kuvvetleri Üst kademe yönetiminin, yetiştirmiş olduğu Gürcistan Ordusu'nun Abhazya ve Güney Osetya'daki Vatan Savunucuları karşısında yenileceğini çok iyi idrak etmiş olmaları gerekir.   


Ben,  Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu perçinleyen Kurtuluş Savaşı'nın Gazisi ve İstiklal Savaşı Madalya Sahibi Abhaz Kökenli Aziz Atan'ın torunu olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Gürcistan askeri Kuvvetlerinin yetiştirilmesini kınıyorum.


Gürcistan'ın ileride planlamış olduğu yeni katliamlara T.C. Hükümeti ve emrinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ortak olacağını belirtiyorum.


Tüm Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporasını'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Gürcistan Ordusunu eğitim çalışmalarını protesto etmeye çağırıyorum. 


Saygılarımla.


Abhazyam.com Genel Yayın sorumlusu


Fatih Atan (A'tanba)


Not: Aşağıda Türk Silahlı Kuvvetleri İnternet sitesindeyayınlanan konu hakkında ki haber bulunmaktadır.  

 

---------------------------------


TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE EĞİTİM GÖRMÜŞ VE HALEN EĞİTİM VE ÖĞRETİMLERİ DEVAM EDEN MİSAFİR ASKERİ PERSONEL BİLGİLERİ


1. Dost ve Müttefik Ülkelerle imzalanan anlaşmalar kapsamında bahse konu ülkelere mensup Misafir Askeri Personel (MAP)'e Türk Silahlı Kuvvetleri bağlısı eğitim kurumlarında; eğitim, öğretim ve çeşitli kurslar verilmektedir.

2. Bugüne kadar 51 dost ve müttefik ülkeye mensup 24.223 MAP’a eğitim/kurs verilmiştir. 2010-2011 döneminde 27 ülkeden 1.374 MAP’a, 2011-2012 döneminde ise 24 ülkeden 1.237 MAP’a eğitim/kurs verilmesi planlanmıştır.

Dost ve Müttefik ülkelerle imzalanan anlaşmalar kapsamında bahse konu ülkelere mensup Misafir Askeri Personel (MAP)'e;


- Türk Silahlı Kuvvetleri eğitim kurumlarında ve

- Mobil eğitim timleri vasıtasıyla kendi ülkelerinde; eğitim, öğretim ve çeşitli kurslar verilmektedir.

Bugüne kadar 51 dost ve müttefik ülkeye mensup 24.223 personele eğitim/kurs verilmiştir.
 

2010-2011 döneminde, 27 ülkeden 1.374 misafir askerî personele, 2011-2012 eğitim yılında ise, 24 ülkeden 1.237 misafir askerî personele eğitim/kurs verilmesi planlanmıştır.

Dost ve müttefik 15 ülkede (Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna Hersek, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moğolistan, Romanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Suriye), 19 Türkçe dershanesi kurulmuş, bugüne kadar 3.677 personelin Türkçe kursu görmesi sağlanmıştır.

Dil kurslarında dereceye girenlere, her yıl bir hafta süreli kültür gezisi planlanmaktadır. Bu kapsamda son gezi, Ekim 2010 ayında Türkiye'de icra edilmiştir.

Askerî eğitim iş birliği faaliyetleri kapsamında, Afganistan Kara Harp Okuluna ve Kabil Askeri Lisesine danışman/eğitici desteği sağlanmaktadır.

Kabil Gazi Askerî Eğitim Merkezi, TSK tarafından görevlendirilen danışman/eğitici personelle 02 Şubat 2010 tarihinde açılmıştır. Eğitim Merkezinde bugüne kadar yaklaşık 1.000 Afgan acemi ere eğitim verilmiştir.

Söz konusu eğitim merkezi, Haziran 2010 ayından itibaren astsubay temel eğitim merkezine dönüştürülmüştür.

Ekim 2009-Kasım 2010 tarihleri arasında Dağ Komd.Ok.K.lığı Eğirdir/Isparta'da on iki Afgan bölüğüne eğitim verilmiş, techizat ve donatım desteği sağlanmıştır. 2011 yılında da eğitimlere devam edilmesi planlanmaktadır.


Kaynak:http://www.tsk.tr/4_ULUSLARARASI_ILISKILER/4_7_TSK_Askeri_Egitim_ve_Isbirligi_Faaliyetleri/konular/Misafir_Askeri_Personel_Bilgileri.htm


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
fevzi kap - sonsuza kadar Bağımsız ABHAZYA
Gürcili savaş olsa ilk önce kaçanlardan olursun biz orda herşeyi yaşadık 1992 nasıl gürcüleri Abhazya topraklarından yok ettiysek bu sonsuza kadar Bağımsız Olarak kalacak Abhazya Kalacak bunu aklından çıkarma istedikleri kadar eğitim görsünler bizim karşımızda kedi gibi olursunuz.Abd yardım etmezse size açlıktan ölürsünüz.
Dogan - Demokrasi dediğin ihanetse hainim
Bir gürcü hristiyan kalkmış bizlere hain yaftası yapıştırmaya çalışıyor, biz mi katlettik Batumdaki müslümanları? Biz mi yolladık binlerce müslüman gürcü'yü Türkiye'ye, Yüzbinlerce Meşket Türkünü de Kafkas diasporası almıyordur anayurtlarına herhalde. Fatih bey doğru yazmış ama burada sorunu kendimizde de bulmak lazım biraz, 16 senedir biz ne yaptık, hangi siyasi partilerle görüştük, Övünüyoruz bu ülkenin ilk başbakanıyla ama sonrasını getirmedikten sonra ne işe yarıyor kuru gurur? Birilerinin(büyüklerimizin) artık bayrağı eline alıp, bizi yönetmesi zamanı gelmedi mi? İyi vatandaş olmak sessiz sakin oturmak değil, demokrasiye katılmaktır.
amıcba erhan - elbette bize soracaklar....
siz savaş istiyorsanız biz varız. buna da yürek ve cesaret ister. siz de olmayan da bu... ancak kalleşlik yakışır sizlere... başka ülkelerin gölgesinde gezinmeyin, düzgün bir gürcü toplumu oluşturun lütfen...
Gürcili - Sizemi Soracaklar
Türkiye Cumhuriyeti bir şeyler yaparken kafkas diasporsınamı danışacaktı!!! Büyük Türk Milleti bizleri yabancı değil cumhuriyetin asli unsurları olarak tanımaktadır. Ekmeğini yediğimiz ülkeye ihanet etmeyelim lütfen sayın Atan beyefendi.....
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.