RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Ocak 2012, Perşembe 22:10:52 tarihnde eklendi. 867 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da Kamuoyu Araştırmaları

ABHAZYA VATANDAŞLARI EKONOMİK GELİŞME DÜZEYİNDEN HOŞNUT DEĞİL.
Abhazya'da Kamuoyu Araştırmaları 05/01/2012. Abhazya Cumhuriyeti Stratejik Araştırmalar Nerkezi tarafından yapılan "Abhazya'nın sosyo - ekonomik gelişme durumu ve geleceği" isimli örnek olaykamu oyu araştırması sonuçları açıklandı. Araştırmaya  katılanlanların % 41'i ekonomik gelişme düzeyinin yetersiz olduğunu görüyor. % 34'ü Ekonomik Gelişmenin tatmin edici olduğunu söylüyor. diğer katılımcılardan yanıt almak mümkün olmadı.


% 26 oranında ki katılımcı -  Ekonomik Gelişimin engellenmesinde yasa dışı ekonomik çalışmaların önemli olduğunu söylüyor, % 21 oranındaki katılımcı -  Askeri çatışma hareketlerine bağlıyor, % 19 oranındaki katılımcı - yasaların bozuk olmasına bağlıyor, % 14 oranındaki katılımcı - devletin ekonomik gelişimdeki rolünün zayıflığına bağlıyorlar. 


Katılımcıların % 27'si - Ekonomideki gelişmenin tarım sektöründeki iyileştirmeye ve bir o kadarı da turizm alanındaki gelişime bağlıyorlar; % 14 katılımcı - sanayideki gelişime, % 11'i İnşaat sektöründeki gelişmeye, % 10'u hizmet sektöründeki gelişime bağlıyorlar. % 5'i Ticaret alanında ki gelişime, % 4'ü Lokanta ve Restoran sektöründeki gelişime, % 3'ü ihracat setöründeki gelişmeye bağlıyorlar.


Abhazya'da tarımsal sektöründeki gelişim düzeyi oldukça düşük olarak belirtiliyor. % 71 oranındaki katılımcı - Tarımsal sektördeki gelişmeyi yetersiz olarak görüyor. % 22 katılımcı - Yeterli olarak görüyor. % 5 oranındaki katılımcı iyi olarak görüyor.


Katılımcıların % 24'ü - Tarım sektöründeki gelişmenin alt yapısı geliştirilmiş olan büyük çiftlik yatırımlarına bağlıyor, % 23'ü - üretilen ürünün satışı için yatırım yapılmasına, % 19'u küçük çiftlik yatırımlarının geliştirilmesine bağlıyor.


Halkın Çözümünde İdari Yönetim Organlarının Değerlendirilmesi:


Katılımcıların % 31'i - Bölgesel ve köy yöneticilerinin başarılı çalıştığını belirtiyor, % 55'i - bölgesel ve köy yöneticilerinin başarılı çalışmadığını söylüyor. Katılımcıların % 47'si - Seçilmiş olan yerel yöneticilerin yetersiz olduğunu belirtiyor, % 17'si - memnun olduğunu belirtiyor. % 25 katılımcı görüşlerini belirtmek istemedi. Araştırmacılar, bu katılımcılardan bilgi alınamamsını anketörlerin verimsiz çalışmasına bağladılar. 


Katılımcıların % 57'si - Hükümet Yöneticilerinin halkın sorunlarının çözümünden menun değil; % 26'sı not vermekte zorlandı, % 16'sı memnun olmadığını belirtti.  


Katılımcıların "Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu'nun halkın sorunlarını çözmekte başarılımıydı?" sorusuna % 48'i "Evet ama nadirr" yanıtını verdi. % 38'i Hayır yanıtını verdi ve sadece % 12'si Evet yanıtını verdi.


Katılımcıların % 63'ü Devlet Organlarının çalışmalarındaki açıklığın eksik olmasından dolayı rahatsız olduklarını belirttiler.


Basın - Yayın Organları İle İlişkiler:


Katılımcıların % 75'i bilgileri Basın - Yayın Organlarından aldıklarını belirtiyorlar. % 18'i - tanıdıklarından ve akrabalarından aldıklarını belirtti, % 3'ü bölge yönetimlerinden, % 2'si devlet kademesinde yüksek drecede bulunan yetkililerden aldıklarını belirttiler. katılımcıların % 43'ü aldıkları bilgilerden memnun olmadıklarını belirttiler, % 56'sı - aldıkları bilgiden memnun olduklarını belirttiler.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.