RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 18:17:03 tarihnde eklendi. 653 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Parlamentosundan çağrı

ABHAZYA PARLAMENTOSU; DÜNYA ÜLKELERİNE BAĞIMSIZLIĞININ TANINMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU
Abhazya Parlamentosundan çağrı 07/03/2008. Abhazya Parlamentosu yayınlamış olduğu çağrı mesajında "Abhazya'nın Demokratik Abhazya Devleti'nin oluşumu uluslararası toplumda tanınması hakları engellenemez" vurgusu yapıldı.

Abhazya Parlamentosu Çağrı Mesajı "Abhaz ulusunun sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimi, derin tarihi koşulları ve politik gelişimini ulusal anlamda derinleştirerek geliştiren abhazya, "bağımsız" olma hakkına sahiptir. İleride ki oluşabilecek olan gelişmeler, Abhazya'nın gereksinimlerini yüksek düzeyde sağlamlaştırması ve stratejik olarak ülke güvenliğini sağlamlaştırması Bağımsız devlet olma özelliğini gösteriyor." mesajını veriyor.

Çağrı mesajı'nda "bir çok batı ülkesinin Kosova'nın bağımsızlığını tanıması ile birlikte, dünyada ki jeopolitik durum büyük ölçüde değişime uğradı. Abhazya'nın "bağımsızlığının tanınması" için uygun bir ortam oluştu." eklemesi yapıldı.

Çağrı Mesajı "Abhazya Parlamentosu ve Halkı, bölgenin güvenliğinin sağlanmasında ve barışın korunmasında Rusya'nın önemine büyük bir değer biçiyor."
"Belge, ulusların kendi kaderlerini tayin hakkına değer veriyor." "Tarihi gerçekler, Abhazya Devleti'nin oluşumu ve gelişimini açık bir biçimde gösteriyor." ve aynı zamanda "Abhaz Halkının kaderinde Rusya'nın önemli bir rolü bulunuyor." "Abhazya Halkı ve Rusya Federasyonu Halkları arasında sistemli ilişkiler ve kardeşlik bağları bulunuyor" hatırlatması yapıldı.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.