RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Aralık 2011, Pazartesi 22:44:27 tarihnde eklendi. 799 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Askeri Üs Anlaşması Onaylandı

ABHAZYA PARLAMENTOSU, ABHAZYA'DA BULUNAN RUS ASKERİ ÜSLERİ HAKKINDA Kİ ANLAŞMAYI ONAYLADI
Askeri Üs Anlaşması Onaylandı 26/12/2011. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerinde ortak kullanılmak üzere Rus askeri Üsleri bulundurulması amacı ile yapılan anlaşma metnini onayladı.


Rus Askeri Üsleri Anlaşması 22 Eylül 2011 tarihinde Rusya DUMA Meclisi tarafından kabul edildi, Rusya Federasyonu Federal Meclisi 28 Eylül 2011 tarihinde anlaşmayı kabul etti, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev 5 Ekim 2011 Tarihinde iki meclis tarafından kabul edilen anlaşmayı onayladı.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı'nın Parlamento'da ki Temsilcisi Milletvekili Dimitri Şamba, Anlaşmanın onaylanmasına ilişkin tasarıyı sunum konuşmasında "Anlaşmanın sonuçlandırılması için yasal dayanak Abhazya ve Rusya Karşılıklı Dostluk ve Yardımlaşma Anlaşması’nın 5. Maddesinde yer almaktadır. 5. Madde “Devletlerarasında Güney Kafkasya Bölgesi’nde barış ve istikrarın sağlanması amacı için her bir taraf diğer tarafta askeri üs kurma hakkına sahiptir. Herhangi bir durum karşısında bu hakkın kullanılabilmesi için uygulanacak koşullar ve prosedür ayrı sözleşmeler ile belirlenecektir” 


Dimitri Şamba “Abhazya ve Rusya arasında cumhuriyet toprakları üzerinde ortak askeri üs bulundurulması ile ilgili anlaşma bulunmaktadır. Askeri üs, Abhazya cumhuriyeti Devleti Yönetiminin, Rusya Federasyonu’ndan Abhazya’nın egemenlik haklarının ve güvenliğinin savunulması ve askeri yardım sağlanması amacı ile talepte bulunulması sonucunda kurulmuştur” dedi.


Anlaşmaya göre Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Rus Askeri Üslerinde bulunan Rus Askeri Birlikleri ile birlikte ülkenin egemenliğini ve güvenliğini sağlayacaklar, Rusya ve Abhazya’nın korunması gibi.  Askeri üslerin düzeni Abhazya tarafı ile anlaşarak Rusya tarafından belirleniyor. 


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.