RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Aralık 2011, Cumartesi 22:13:42 tarihnde eklendi. 913 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri Basın Toplantısı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI – CENEVRE’DE YAPILAN 18. TUR GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
Cenevre Görüşmeleri Basın Toplantısı
24/12/2011. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Hintba ve Dışişleri bakanlığı Uluslararası Bölüm Başkanı Lana Agırba 23 Aralık Cuma günü Cenevre’de yapılan 18. tur Görüşmeleri hakkında basın toplantısı düzenlediler. Ayrıca 13 – 14 Aralık 2011 tarihleri arasında Cenevre’de ki 18. tur Görüşmelerine Avukat Kama Djincoliya ve Dünya Abhaz – Abazin Kongresi Y.K. Üyesi Zeki Kapba!da katıldılar.


Vyacheslav Chirikba “Güvenlik konuları ile ilgili gurup çalışmalarında abhaz tarafı olarak bir dizi sorun hakkında görüşlerimizi ortaya koyduk. Bu konular zaten Cenevre’de daha önceden ele alınmış ve çözümünde gecikme bulunan konulardır. Özellikle, Abhazya – gürcistan sınırında yaşanan sorunlar. Gürcistan Abhazya ile olan sınırlarını idari sınırları içerisinde görüyor, elbetteki Abhazya bir devlettir. Ve maalesef , sorun Gal Bölgesi’nin aşağı kısmında ortaya çıkıyor, hatta eski sovyet haritalarında bile Abhazya ve Gürcistan arasındakii  sınır nereden başlıyor, nerede bitiyor, bunu anlamak oldukça zor. Hudut sınırları konusunda Abhaz ve Gürcü taraları farklı olarak değerlendirmelerde bulunuyor, bu durum çözüm için düzenin bozulmasına ve çatışmalara yol açabilir. 


Bu konuda çatışmaların daha fazla oluşmasını önlemek için Abhazya tarafı olarak önerilerde bulunduk. Abhazya ve Gürcistan arasında çalışma gurubu oluşturulmasını önerdik. Hatta özellikle tartışmalaı alanlarda sınır çizimi için doğrudan görüşme yapılmasını önerdik.


Abhazya temsilcileri, toplantıda bir kez daha Abhazya ve Gürcistan sınırındaki Abhaz vatandaşlarının tutuklanması konusunu gündeme getirmiştir. Herkes David Sigua’nın evinden kaçırıldığı ve kaybolduğu acılı kaderini biliyor. Üzülerek belirtmek isterimki yakında öldüğünüde duyacağız. Fakat bu olaylar Gürcistan Devlet yönetimi ve Gürcü Özel birlikleri tarafından gerçekleştirilmektedir.


Abhazya vatandaşı Merab kolbaya, Gal bölgesinden kaçırıldı ve “terörizm” suçlaması ile 30 yıla mahkum edildi onun savunmasının yapılması için Abhazya tarafından Avukat sağlanmasına hiçbir biçimde izin verilmemiştir. Ailesinin onunla görüşmesine izin verilmiyor, onun yasal haklarının ihlal edildiğini ve bağımsız bir avukat tarafından savunmasına izin verilmesi talebimizi ilettik”


Timur Hasaya – Aynı biçimde sınır kapısından kaçırıldı ve uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanarak üç yıl hağps cezasına çarptırıldı. Gastelloo Gurdjiya – Gürcü Özel Servisleri ile işbirliği yapmayı reddettii ve o da uyuşturucu alım ve satımı işi yapmakla süçlandı, yakında onun da mahkemesi yapılacak. Gürcistan, Mrdvedev – Sarkozy anlaşmasını ihlal eden birçok olay gerçekleştiriyor.


Abhazya tarafı Cenevre görüşmelerinde Tiflis’e bu tür olaylarda adil ve tarafsız duruşmaların yapılmasını, ayrıca Abhazya vatandaşları için bağımsız avukat tutulması için ciddi istekte bulundu.


Görüşmelerin 18. turunda ayrıca “İşgal Altındaki Topraklar” konusu gündeme alındı” açıklamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info   


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.