RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Aralık 2011, Cuma 18:58:06 tarihnde eklendi. 1001 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'dan ABD'e Uyarı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI - ABD VE GÜRCİSTAN ARASINDAKİ SAVUNMA İŞBİRLİĞİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ..
Abhazya'dan ABD'e Uyarı 23/12/2011. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması, "ABD Senatosu tarafından  2012 Yılı Milli Savunma Harcamaları için onaylanan proje içerisinde yer alan "Gürcistan ile Savunma İşbirliği" bölümünde , Savunma desteği "Gürcistan Cumhuriyeti Devleti Yönetimi  bütün yönetimini, halkını, ve topraklarının bütünlüğünü korurken silahlı güç kullanmayacağı" öngörüsüne dayanıyor. 


Savunma Belgesinde "ABD tarafından Gürcistan'ın askeri savunma, silah ve bakım tesislerinin geliştirilmesi için NATO Üyesi ve aday ülkelere askeri malzeme satışınuı teşvik edilmelidir" ibaresi yer alıyor. Bu proje belkide içerisinde bilinmeyen hassas uygulamalar içeriebilr.


Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak, bu projeyi, 2008 yılndaki olaylara bakacak olursak, ayrıca  Gürcistan tarafından sürekli olarak sürdürülen provokasyonlar ile bölgedeki siyasal istikrar ortamının devamı olarak değerlendiriyoruz. Gürcistan tarafı, Güney Kafkasya'da güvenliğin ve istikrar ortamının sağlanması amacı için Cenevre'de yapılan görüşmelerde sorunun çözümünde "güç kullanılmaması" anlaşmasını Abhazya ve Güney Osetya ile imzalamayı reddediyor.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, ABD ve Gürcistan arasında ki savunmadaki artan işbirliği, anlaşmazlıkların çözümünde saldırgan hareketlerin risk koşullarını artacaktır.


ABD'li senatörler, 2008 Ağustos olaylarından doğru sonuca varmak istemiyorlar, şunu anlamak zorundadırlar ki,  Gürcistan'ın yoğun bir biçimde askerileştirilmesi sonucunda ortaya çıkacak olan olumsuz sonuçların sorumluluğuna ABD Yönetimide ortak olacaktır.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Müttefiki ülkelere, Gürcistan Ordusu'nun askeri açıdan güçlendirilmesi ve modernize ekipmanlar ile donatılması, bölgedeki barış ve istikrar ortamını bozacağı noktasını bilmelerinin farkında olmalarını istiyoruz."


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.