RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Aralık 2011, Çarşamba 12:27:43 tarihnde eklendi. 786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ve İnguşetya Dayanışması

ABHAZYA CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANI ZURAB MARŞAN İNGUŞETYA’YI ZİYARET ETTİ.
Abhazya ve İnguşetya Dayanışması 21/12/2011. Abhazya Cumhuriyeti Sağlık bakanı Zurab Marşan 19 Aralık Pazartesi günü, İnguşetya Başbakanı Musa Chiliev’I ziyaret etti. Zurab Marşan çalışma ziyaretinde ayrıca İnguşetya Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Bagudin Marshani ile buluştu.


İnguşetya Başbakanı ve Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı, iki ülke arasında ki karşılıklı işbiriliği konularını görüştüler. Görüşme sırasında özellikle İguşetya’lı çocukların yaz tatillerini Abhazya’da geçirebilme koşullları üzerinde duruldu.  


Taraflar arasında İnguşetya’lı çocukların abhaz çocuklar ile birlikte ve gruplar halinde tatil yapmalarını ve tarihlerin planlanmsı zorunluluğu üzerinde duruldu. . 


Musa Chiliev “böylece çocuklarımız arasında sağlam temellere dayanan arkadaşlık ililşkilerini doğurmuş olacağız. Ayrıca İnguşetya’lı inşaatçıların Abhazya’da iş yapabileceklerine inanıyorum. Birlikte iş yapabilme koşullarını geliştirmek için farklı seçenekler vardır” dedi.


Zurab Marşan “Abhazya insanları dinlenmek için İnguşetya Dağların a geldiler ve karşılaştıkları misafirperverliğe hayran kaldılar. Ben zaman içerisinde ilişkilerimizin sağlıklı olarak gelişeceğinden eminim” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve İnguşetya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında bir anlaşma imzalanması planlanmaktadır.


İnguşetya Başbakanı Musa Chiliev, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’ı 4 Haziran 2012 Tarihinde yapılacak olan İnguşetya Cumhuriyeti’nin 20. kuruluş yıldönümü törenlerine katılmak üzere davet etti.


Kaynak: http://pravitelstvori.ru/news/detail.php?ID=3707
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.