RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Aralık 2011, Cuma 10:26:31 tarihnde eklendi. 1159 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sınırda Durum Sakin

AKPM TEMSİLCİSİ TİNA AKETOFT “GÜNEY KAFKASYA’DA, ÖZELLİKLE GÜRCİSTAN – ABHAZYA SINIRINDA DURUM SAKİN”
Sınırda Durum Sakin 16/12/2011. Apsnypress Haber Ajansıtarafından verilen bilgiye göre, Abhazya’yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından 2008 Güney Osetya olayları sonrasında Güney Kafkasya’da ki son durumu incelemek amacı ile görevlendirilen İsveçli Parlamenter Tina Aketoft gazetecilere yaptığı açıklamada  “Güney Osetya’da durum, özellikle Gürcistan ve Abhazya Sınırında biraz sakinlemiştir” dedi.


AKPM Raportörü Tina Aketoft “Bugün için Gürcü – Abhaz Sınırında olaylar daha az kaydedilir konumda bulunuyor. Bu konu hakkında kısa bir inceleme yaptıktan sonra açık bir biçimde görülmektedir. Bölgede güven ortamı oluşturulmadan tüm insani sorunların çözümü zor olacaktır, bunun için acilen önlem almaya gereksinim bulunmaktadır. Bu yönde atılacak önemli adımlardan birisi kayıp kişilerin akıbetinin açıklanması olacaktır" dedi.


Tina Aketoft “Gal bölgesi insanları için yaşam durumu artık bir dönüm noktasına gelmiştir, ancak bu nerede olacaktır – daha iyi ya da kötü – bunlar ilgili olan tüm taraflara bağlıdır” dedi. Aketoft ayrıca, sınır geçişlerinin kolaylaştırılması için yeni geçiş noktalarının açılması gerektiğine işaret ederek “Bu kontrol noktaları sayesinde bölge halkı için ekonomik fırsatlar yaratılabilecek, sağlık hizmetlerine erişim ve akrabalar arasında birleşme açısından yaşam koşullarında iyileşmeye katkı sağlanacaktır” dedi.     


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1480241.html#ixzz1ggCMN8od
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.