RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 14:44:29 tarihnde eklendi. 703 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş gazetecilerle görüştü

SERGEY BAGAPŞ; ABHAZYA'LI GAZETECİLER İLE TUTUKLU GÜRCİSTAN'LI GAZETECİLERİN DURUMUNU GÖRÜŞTÜ
Bagapş gazetecilerle görüştü 03/03/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; 26/03/2008 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Sınırlarını izinsiz bir biçimde geçerek sınır ihlali yapan ve bunun sonucunda tutuklanan basın mensuplarının serbest bırakılmaları ile ilgili olarak abhazya'lı basın mensupları ile birlikte toplantı yaptı.

Abhazya'lı basın Mensupları, Sergey BAGAPŞ'a Suhum'da tutklu bulunan Gürcistan'lı Basın Mensubu Malhaz BASİLİYA'nın serbest bırakılması için Gürcistan'lı 16 basın mensubunun kendilerine göndermiş oldukları mektubu sundular.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Abhazya'lı basın mensuplarını dinleyerek "Abhazya sınırını izinsiz bir biçimde ihlal eden Gürcistan'lı gazetecilerin başka bir suçları yok ise soruşturma sonucunda serbest kalabilirler" dedi.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ile toplantıya katılan Abhazya'lı Basın Mensupları: Manana GURGULİYA; Nadejda VENEDİKTAVA; G. AMKUAB; Ruslan HAŞİG; İ. ÇANİYA; Anjela KUÇUBERİYA ve Natalİa ŞULGİNA'dan oluşuyor.

(Not: 26/03/2008 tarihinde Abhazya- Gürcistan sınırını izinsiz bir biçimde geçerek Gal bölgesinde ropörtaj yapmak isteyen Gürcistan'lı gazeteciler David TSOTORİYA ve Malhaz BASİLİYA abhazya Güvenlik Güçleri tarafından tutuklanmışlardı. bknz. 27/02/2008 tarihli apsny press.info - abhzy.com)

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.