RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Aralık 2011, Cumartesi 00:20:31 tarihnde eklendi. 887 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Kirlilik Sorunu

ALEKSANDR ANKVAB “ÜLKE İÇERİSİNDE EN AZ İKİ BÜYÜK ARITMA TESİSİ KURMAK GEREKİR”
Abhazya’da Kirlilik Sorunu 10/12/2011.  Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab 6 Aralık 2011 tarihnde düzenlediği basın toplantısında  “Katı atık ve çöplerin yakılarak imha edilmesi son derece olumsuz bir durumdur” dedi.


Aleksandr Ankvab “Abhazya Cumhuriyeti’nde katı atık durumu son derece tehlikeli boyuttadır. Bizler ülkemizi gelecek nesillere daha iyi çevresel koşullar içerisinde devretmeliyiz. Bugün her köyde ve şehirde bir çok çöp yığını oluşmuştur. Bunların hepsi bir biçimde bizim nehirlerimize dökülüyor ve zaten uzun yıllardır bu gerçekleşiyor. Eğer bizler en fazla iki yıl içerisinde köklü önlemler almaz isek  sorun daha kötüye gidecek.


Ülke içerisinde minimum en az iki büyük katı atık imha tesisi kurmak zorundayız (Gagra ve Suhum Şehirlerinde) ve tüm bölgelerde de toplama mekanizması oluşturmak gerekir.


Bugün için devlet yönetimi olarak bu alanda uzmanlaşmış olan bir kaç şirket ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz, tabii ki Abhazya için en ucuz ve en iyi seçeneği bulmaya çalışıyoruz.


Katı atık ve çöplerin toplanma işlemi Gagra ve Pitsunda’da başlanacaktır. Suhum’la ilgili olarak ise, şu anda yeni atılmış bir adım bulunmuyor – olaya profesyonel bakış açısı ile bakmak gerekir. Bu ucuz bir çalışma değil, ancak bizler şimdilik zorda olsa bu tesisi kurmak zorundayız. Ancak bu duyarlılık sadece devlet yönetiminde olmamalıdır, toplumun tamamında olmalıdır, havanın, ormanın, suyun temizliği konusnda tüm toplum dikkatli olmalıdır. Birlikte çalışma olmadan hiçbir şey elde edilemez”
dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.