RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 14:42:13 tarihnde eklendi. 689 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişlerinden açıklama

GÜRCİSTAN'IN ABHAZYA'YA KARŞI UYGULADIĞI PROVOKASYONLARA, DİYASPORA OLARAK DİKKATLİ OLALIM
Abhazya Dışişlerinden açıklama 01/03/2008. Abhazya Dışişleri Bakanlığı "Gürcistan Yönetimi, Abhazya-Gürcistan Sorununun yaşandığı bölgelerde yaratmış olduğu provokasyonlar ile normal yaşamı bozuyor" dedi.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "29 Şubat 2008 tarihinde Gürcistan'a bağlı silahlı özel birlekler Gal Bölgesinde Abhazya topraklarını aşarak sınır ihlali yaptılar. Abhazya Güvenlik Güçlerine bağlı görevlilere ateş açtılar ve araçlarını yaktılar. Olay sırasında  Abhazya Dışişleri Bakanlığında görevli olan üç kişi yaralanmıştır. Olaydan sonra Gürcistan yönetimi bölgeye gereğinden fazla özel timler göndererek yaratmış oldukları provokasyon ortamını sürdürmüşlerdir." denildi.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı; Gürcistan Devlet Başkanı'nın ültümatom türü açıklamalarının bu tür eylemleri destekler nitelikte olduğunu belirterek "bu tür saldırganlıklar ve tahrikler, taraflar arasında ki görüşmeleri etkileyeceği gibi bölgede yaşayanların huzurunu da bozacaktır" dedi.

Bildiri "Gürcistan Yönetimi'nin başlıca hedefi, Rusya federasyonu devlet Başkanlığı Seçimlerine katılan Abhazya ve Güney Osetya'da olay çıkartarak seçimlerin engellenmesini sağlamaktır" vurgulaması yapıldı.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı bu tür gelişmelerden duyulan rahatsızlığı belirterek "Kosova olayı Dünya'da ki değer yargılarını parçalamıştır. Gürcistan Yönetimi, Abhazya-Gürcistan Barış görüşmelerini geciktirmek için elinden gelen her türlü engellemeyi sürdürüyor. Gürcistan tarafı, uygulamış oduğu bu tür provakatif eylemler sonucunda doğacak olan sorunlardan dolayı sorumlu taraf olacaktır." diyerek konunun ne kadar önemli olduğu vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.