RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Aralık 2011, Perşembe 00:04:17 tarihnde eklendi. 887 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Koridor Değil – Ülke

ALEKSANDR ANKVAB “RUSYA’NIN DTÖ ÜYELİĞİ, ABHAZYA İÇİN BİR RİSK TAŞIMIYOR”
Abhazya Koridor Değil – Ülke 08/12/2011. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 6 Aralık Salı günü düzenlediği basın toplantısında,  Rusya Federasyonu ile Gürcistan arasında mal ticaretinin denetimi ile ilgili taslak anlaşmanın imzalanmasından dolayı duyulan kaygıların gereksiz olduğunu belirtti.


Aleksandr Ankvab “Ben bu konuda ki gelişmeler hakkında geniş bir bilgiye sahibim. Biz bu konu hakkında ikili görüşmelerde bulunduk. Bizler diğer ülkelerin ilişkilerine müdahalede bulunamayız.


Abhazya ile Rusya Federasyonu arasındaki mal alışverişinde ticari bir sır söz konusu değldir, bu konular hakkındaki bilgiler kesinlikle açıktır ve Abhazya ile Rusya Federasyonu tarafından yayınlanmaktadır.


Rus – Abhaz Sınırından yaklaşık olarak kaç kişi geçmiştir ve kaç tonluk mal taşınmıştır, hangi listeler vb. – Kesinlikle herhangi bir stratejik ilgi çekecek olay yaşanmıyor. Proje belegesi üzerinde bazı terimlerin olması endişe ortamı yartılmasına yol açıyor örneğin “Koridor”, “Uluslararası Karakter”  anlamını taşıyor.


Abhazya bu anlamda  - bir koridor değil. Abhazya – Ülke. Eğer Abhazya’nın transit geçiş anlamında bir koridor durumuna getirilecek bir görünümü bulunyur ise – transit koridor konusu tartışılabilir – bu bizim için her zaman karlı bir durumdur.


Eğer bizi yanıltmak isterlerse, Rusya tarafı ticari malların üzerine elektronik veri, cips vb uygulamalarda bulunacak, Kim söyledi bütün bu çalışmaların Abhazya tarafında yapılacağını ? Bizmle hiçbir kimse anlaşmadı. Kim söyledi, bizi geçerek malların oradan şuraya taşınacağını? Bizimle kimse bu konuda anlaşmadı. Bizler şunu söylüyoruz, hiçbir gözlemci, bizim tarafimızda hiçbir malın taşınmasını izleyemez. Şu anda biz kimseye izin vermeyiz ve bizim iznimiz olmadan hiçbir ticari mal bir yere gidemez.


Ve bizim tarafımızı “Koridor” diye adlandırıyorlar. Abhazya, Abhazya dışında bir yere gitmiyor, Bizim anayasamızı, bizim bağımsızlığımızı hiçbir yere götürmüyoruz. Anlaşma imzalanması ya da imzalanmaması bizim ödevimiz – bizim egemenlik haklarımızı ve bağımsızlığımızı ihlal edebilecek hiç bir uluslararası belge kabul edilemez. Biz buna net olarak izin vermeyiz.


Devlet yönetimi olarak bu konu hakkında bir çok çalışma yapılıyor, ancak toplum tarfından bunların hepsi bilinmemektedir. Biz her zaman için Abhazya’nın çıkarlarını savunuyoruz. Belki de bizim için yüksek sesle ve şiddetli bir biçimde tepki göstermemiz isteniyor, ancak bunlar doğru değil. Abhazya için hiçbir risk bulunmuyor. Ben bunların tersini düşünüyorum – bizim başka perspektiflerimiz bulunuyor.


Bizim stratejik ortağımız olan Rusya için, Dünya Ticaret Örgütü’ne katılmak önemlidir. Ve bu durumda bizim yapmamız gereken? Kafasıa kül mü serpelim? Hayır bunun için bir neden bulunmuyor. Sadece gereksiz korku , stres ve fobiler var. Ve inanın bana, biz Abhazya’dan saklı hiçbir şey yapmıyoruz”
dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.