RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Aralık 2011, Perşembe 17:32:02 tarihnde eklendi. 730 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşli Mekanizma Görüşmeleri

ABHAZYA'NIN GAL ŞEHRİ'NDE 32. "BEŞLİ MEKANİZMA" (MPRI) TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
Beşli Mekanizma Görüşmeleri
01/12/2011. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması.


Abhazya Tarafı, Gürcistan Özel Birlikleri'nin, Gal bölgesi sakinlerine işbieliği yapmaları konusunda uygulamış olduğu baskıdan endişe duymaktadır.


30 Kasım Salı günü Abhazya'nın Gal şehrinde, Bölgedeki olayların onlenmesi ve  olumsuzluklarla mücadele edilmesi amcalı için oluşturulan "Beşli Mekanizma"nın 32. toplantısı gerçekleşti.


Toplantı öncesinde, daha önce sürekli olarak gündeme getirilen ancak çözülemeyen konular hakkında tartışma başlatıldı.  Özellikle, Abhazya tarafı, bir kez daha Abhazya Vatandaşları olan T. M. Kolbaya ve T. Hasaya'nın Gürrcistan'da gözaltına alınmaları ve akıbetleri hakkındaki sorunu gündeme getirdi. Abhazya tarafı temsilcileri, konunun objektif değerler ölçüsü içerisinde arıaştırılması gerektiğini vurguladılar.


Abhazya tarafı, ayrıca vatandaşlarına karşı uygulanan birtakım konular hakkında endişelerini dile getirerek Gürcü tarafını bu konular hakkında detaylı bilgi vermeye çağırdı. Abhazya tarafı Gal Bölgesi sakinlerinin yaşam haklarına saldırılar düzenlenerek ve kaçırılarak, sınır bölgesinde istikrarsızlığın yaratılmak istendiği düşüncesinde olduklarını söylediler.  


Abhaz tarafı temsilcileri,  Gürcistan Özel Birlikleri'nin, Gal bölgesi sakinlerine işbieliği yapmaları konusunda uygulamış olduğu baskıdan endişe duyduklarını belirttiler.  Özellike 4 Kasım'da  Gürcü Güvenlik Kuvvetleri'nin Gal Bölgesi Pichora Köyü'nde Gastello Gurdjiya'yı gözaltına alarak kaçırmalarını soru olarak yönelttiler. 


Toplantı sırasında, Gürcistan tarafı, Gürcistan'da cinayete teşebbüs suçundan aranan vatandaşları olan Alhaz Kubrava'nın Abhazya güvenlik güçleri tarafından tutuklanması konusunu gündeme getirerek kendilerine iadesini istedi. Abhazya tarafı da Alaz Kubrava'nın tutuklandığını doruladılar ve bu kişi hakkında Abhazya'da cinayet işlediği suçlaması bulunduğunu açıkladılar.


Abhazya tarafı, sınır bölgesinde ve sınırın her iki tarafında yaşanan olaylardan dolayı yakalanan suçluların karşılıklı olarak iadeleri konusunda bir mekanizma kurulması için çalışmaların başlatılması konusunda insiyatif gösterilmesi gerektiğini açıkladı. Abhazya tarafı tek taraflı  ve ön koşulsuz olarak Gürcistan topraklarında suş işleyen Gürcü vatandaşlarının  Abhazya'da yakalanmaları durumunda iade edileceğinin garantisini verdiğinin  unutulmaması gerektğini açıkladı. 


İki taraf açıklanan bu konu hakkında, eğer yetkili tek bir mekanizmanın geliştirilmesi ve oluştutrlması sağlanırsa bölgede istikrarın oluşmasında önemli bir adımın atılacağı sonucuna vardılar. "Beşili Mekanizma" Toplantısı, düzenli ve yapıcı bir ortam içerisinde gerçekleşti. Bir sonraki  "Beşli Mekanizma" (MPRI) Topalntısının 31 Ocak 2012 Tarihinde yapılması kararlaştırıldı.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.