RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Kasım 2011, Çarşamba 19:25:16 tarihnde eklendi. 4089 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazca Konuşma Kılavuzu

ABHAZ DİLİNİ GELİŞTİRME DEVLET FONU "ABHAZCA KONUŞMA KILAVUZU" HAZIRLADI.
Abhazca Konuşma Kılavuzu 23/11/2011. Abhaz Dilini Geliştirme Fonu Yöneticisi Gunda Kvitsiniya'nın Apsnypress Haber Ajansı'na verdiği bilgiye göre, Abhaz dilini öğrenmek isteyenler için tasalanmış olan "Abhaz'ca Konuşmak" isimli ilk renkli kitap yayınlandı.


Resimlerle süslenmiş olan renkli kitap içerisinde Abhaz Dilinde yoğun olarak kullanılan ve kendinizi anlatabilecek olan 28 konuşma konusu bulunuyor. "Hoş Geldiniz", "Bu Benim Ailem", "Bu Benim Arkadaşım", "Benim Anavatanım - Abhazya", "Suhum", "Haftanın Günleri", "Mevsimler", "Benim Çalışma Programım", "Çalışma Günüm", ""Tatil Günüm", "Elbiseler", "Hayvanlar ve Kuşlar", "Bitkiler", "Bayramlar", "Sevdiğim Yayınlar" vd. bilgiler yer alıyor. 


Kitaba ek olarak, Abhaz Bilim Adamları, Abhaz Yazarları, Şarkıcılar, Sporcular, Sanatçılar, Oyuncular hakkında bilgi veriliyor. 


Gunda Kvitsiniya "Her konu için gramatik egzersizler, kelime bilgileri, metinler ve diyaloglar ile süslenmiştir. Böylece, bu kitapta Abhaz dilini çalışmak isteyen bir kişi, Abhaz kültürünü, yaşam biçimi ve tarihinide öğrenmiş olacaktır" dedi.


Kitap içerisinde çoğunlukla iletişim öğelerine öncelik veriliyor. Buna ek olarak eğitim materyalleri ve tematik cümle bilgileri içeriyor. Abhaz Dilini Öğrenme Kitabı 180 Saatlik çalışma programı içeriyor. Daes Kitabı 2000 adet basıldı.


Gunda Kvitsiniya "Abhaz Dilinin öğretilmesinde çalışılan büyük projenin ikinci etabı tamamlanmıştır. Der kitabının hazırlama çalışmaları iki yıl sürmüştür. Birinci aşamada ses CD'leri ve Abhaz Alfabesi Posterleri hazırlanmıştır. Değişik ülkelerde ki dil eğitim sistemleri göz önüne alınarak çağdaş yöntemlerde bir ders kitabı hazırlnamıştır. Abhaz dili öğretim kurumlarında ki öğretmenler bu kitabı çok kolay bir biçimde çalışma kitabı olarak kullanabilirler " dedi.


Kitabı Hazırlayanlar - Aldona Ajiyba, Diana Şamba, Adgur Şinkuba ve Maya Amiçba.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.