RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Kasım 2011, Cuma 09:13:41 tarihnde eklendi. 1086 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus - Abhaz Sınırı Görüşmeleri

RUSYA FEDERASYONU VE ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET SINIRLARI ÇİZİMİ GÖRÜŞMELERİNİN 3. TUR'U SONUÇLANDI.
Rus - Abhaz Sınırı Görüşmeleri 11/11/2011. Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasındaki Deniz Karasuları Sınırları ile Kara Sınırlarının belirlenmesi amacı ile oluşturulan komisyon çalışmalarının Suhum'da gerçekleştirilen 3. tur görüşmeleri sona erdi.


Üç gün süren görüşmeler, 10 Kasım Perşembe günü,  Rusya Federayonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasındaki deniz ve kara sınırlarının belirlenmesi görüşmelerinin sürdürülmesi konusunda taraflar arasında oluşturulan iyi niyet protokolunun imzalanması ile sonuçlandı.


Taraflar arasında oluşturulan iyi niyet protokolu, Abhazya Parlamento Komisyonu Başkanı Valery Kvarchiya ve Rusya Delegasyon Başkanı Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Baş Danışmanı Vadim Postnov tarafından imzlandı.


İmza töreni sırasında basın mensuplarına yapılan açıklamada, taraflar arasında yapılan görüşmelerin yapıcı bir biçimde, karşılıklı anlayış ve iyi komşuluk ilişkileri temelinde gerçekleştirildiği belirtildi. 


Taraflar arasında 31 Mart 2011 Tarihinde yapılan ikinci toplantı protokolu gereğince Rusya Heyeti tarafından, Abhaz Heyetine "Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasındaki Devlet Sınırıları ve Karadnein'deki Karasuları,  Deniz Sınırları" taslak sözleşmesi sunuldu.


Abhaz Heyeti tarafından Rus Heyetine, ileriki görüşmelerde daha aytrıntılı bir çalışması için program sunuldu. Program'da "Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Rusya SSCB Cumhuriyeti ile Abhazya SSOC arasındaki devlet sınırlarının belilrenmiş olduğu belgeler ve Psou Nehri ve Devlet sınırı olarak Aibga Köyünün Abhazya sınırı içerisinde kalan sol kısmı ile ilgili belgeler bulunuyor. 


Her iki taraf görüşmecileri, bölgedeki ve Aibga köyünün sol kısım devlet sınırının netleştirilmesi için çalışmaların sürdürlmesi gerektiğini belirttiler. Taraflar, Aibga köyü yaşayanlarının yasal koşullar sağlanarak devlet sınırını engelsiz bir biçimde geçişlerinin kolaylaştırılması konusunda anlaşmaya vardılar.


Taraflar ayrıca Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında ki deniz sınırlarının belillenmesi ve uyum sağlanması için uzman çalışma guruplarının kurulması konusunda anlaştılar.


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.